Gaziantep Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı adına Vali Yardımcısı ve Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı, İl Sağlık Müdürü Serdar Sarıfakı ile Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ilgın Türkçüoğlu arasında imzalanan protokol Vali Davut Gül tarafından onaylandı.

İmza töreninde açıklamalarda bulunan Vali Gül, “Bakanlığımız Sosyal Yardımlaşma Vakıflarında yardım alan ailelere Tüp Bebek desteği vermeye başlamıştı o devam ediyor. Tabi daha sonra da talebin artması hem de şehirlerde farklı dengelerin olması ile beraber zaman zaman kesintilere uğradı. Geçen sene Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Organize Sanayi Bölgesi ve Ticaret Odamızın desteği ile Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Tüp Bebek Tedavi Merkezi açılmıştı. Şu an tedavilere devam ediliyor” dedi.

İhtiyaç sahibi ailelerin tedavi sürecinde katılım paralarını ödemeleri noktasında sıkıntılar yaşadığını dile getiren Gül, “Bazı ailelerimiz ilaçların katılım paralarının ödeyemiyorlar. Bu da yaklaşık olarak bir tedavi için bin ila iki bin lira arasında değişiyor. İmzaladığımız protokol ile SYDV’ler olarak bizde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelerin katılım paralarını ödeyeceğiz. Tıbben bebek sahibi olma şartlarını taşıyan herkes ‘paramız yoktu da biz tedavi olamadık, bebek sahibi olamadık’ demeyecek” ifadelerini kullandı. Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde açılan merkezin Sağlık Bakanlığı’nın kendi hastanelerinde açtığı ilk merkez olduğunun da altını çizen Gül, bu yönüyle de örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

İmza töreninde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehirde bu anlamda çok büyük bir sorun olduğunu belirterek açılan merkez ile bu sorunun ortadan kalktığını söyledi. Şahin “Açılan merkez olmasaydı bölgede gidilecek en yakın Adana ve Ankara’ydı. Bakanlığımız dönemindeki tecrübemizle bu merkezi Gaziantep’e getirdik. Yaklaşık 4 bin başvuru var. Bunların bin beş yüzü işleme alındı. 3 bin kardeşimizin bu merkezden istifade edebilmesi için protokol önemli” diye konuşarak emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında bebek sahibi olmak isteyen ailelere umut olacak protokolün imzaları atıldı.

Protokolün imza törenine, o sırada Valiliğe ziyarette bulunan Gaziantep Milletvekilleri ve il protokolünden üst düzey yöneticiler de katılarak projeden duydukları memnuniyeti dile getirdi.