Destici, partisinin Gaziantep il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin kritik bir seçim dönemine girdiğini söyledi. Mustafa Destici, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimi doğru bulduklarını vurgulayarak, "Çünkü Türkiye'nin artık enerjisini buraya harcamaması lazım. Seçimini yapıp önüne bakması lazım çünkü milletin beklentileri var, devletin meseleleri var. Sınırımızda olanların beklentileri var. Süratle bunlara cevap verme adına Türkiye'nin bu seçim tartışmasını bitirmesi lazım. İnşallah bu seçimle birlikte milletin beklentilerine daha hızlı cevap verilecek." diye konuştu.

SAHADA OLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir saati aşkın görüştüklerini anımsatan Destici, şöyle devam etti:"Kendisiyle son değerlendirmemizi yaptık, karşılıklı düşüncelerimizi paylaştık. Yarın inşallah il başkanları toplantımız var. Bu toplantının ardından il başkanlarımızın da fikrini aldıktan sonra BBP olarak hafta içi bu ittifakın içerisinde hangi şekilde yer alacağımızı hem muhataplarımız hem de kamuoyu ile paylaşacağız. Hangi şekilde olursa olsun BBP Cumhur İttifakı'nın yanındadır. İnşallah bu ittifakın içinde yer alacaktır ve yeni sistemin hayata geçmesi için biz elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Hem Cumhur İttifakı'nın adayı için hem de meclis çoğunluğu elde ederek çıkması anlamında biz bütün kadrolarımızla sahada olacağız."

DOĞRU OLAN BUYDU

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamasına değinen Destici, "Ona bu teklifi sunanlara prim vermemesi lazımdı. Kendi isminin geçmesi onu yıprattı. Ama bugün bu açıklamadan sonra tartışmaları bitirdi. Kendisi için de ülkemiz için de doğru olan buydu, hayırlı olsun."dedi. (AA)