Özdinç, "En büyük darbe yediğimiz sektör elektronik sektörü. Bir bayana bir bileklik aldığın zaman mutlu olmuyor ama 2-3 bin liralık bir tane cep telefonu götürdüğünde çok mutlu oluyor. Bu yaşam tarzı artık değişmeli" dedi.

EKONOMİMİZ ÇOK İYİ

Sedat Özdinç, altın fiyatlarının yüksekliğinin insanların alım gücünü düşürdüğünü, ancak sektörde işlerin kötü olmadığını, zira kapatan değil, kuyumcu açan esnaf olduğunu belirtti. Ekonomimizin çok iyi olduğunu dile getiren Özdinç, "Bir savaş halinde Türkiye'de doların 5-6 bin lirayı geçmesi gerekirdi, demek ki ekonomimiz çok iyi. Bizim en büyük darbe yediğimiz sektör elektronik sektörü. İnsanlar elektoniğe yaklaştığında daha çok mutlu oluyorlar. Mesela bir bayana bir bileklik, bir tek taş yüzük aldığın zaman mutlu olmuyor ama, 2-3 bin liralık bir cep telefonu aldığında çok mutlu oluyor. Esasında bundan kaçmamız gerekiyor" diye konuştu.

ARSADAN SONRA ALTIN

İmara girmiş arsadan sonra en fazla altının kazandırdığını belirten Sedat Özdinç şöyle konuştu: "Altının gramı 160 TL'ye yükseldi, bir çeyrek altın 275 TL. Ama şunu anlamıyorum, insanlar senede bir tane cep telefonu değiştiriyor, 3-4 bin liraya alıyor sene sonunda götürüyor bin liraya veriyor, 3-4 bin liraya bir tane daha cep telefonu alıyor. Kardeşim, bir tane cep telefonu al, 5 sene kullan, 5 sene sonra değiştir. Onun yerine altın al. Yeter artık, gençlerimiz bu müsrifliği bırakmalılar. Bu yaşam tarzı artık değişmeli. İnsanlar altına yatırım yapmalı, bankada hesap açtırmalı."

CUMHURBAŞKANIMIZI DESTEKLİYORUZ

Sevgililer gününün çok iyi geçmediğini, son yıllarda insanların mücevherden, altından uzaklaştığını söyleyen Özdinç, "Uzaklaşma nedenlerinin başında, altın fiyatlarının yüksek olması geliyor. Lütfen uzaklaşmayın, elinize para geçtiği zaman altına yatırın. Altın ileride size çok büyük kar getiriyor. İnsanlarımız özellikle altına hücum etsinler, durmasınlar alsınlar. Altın her zaman dolarla doğru orantılıdır. Dolar yükseldikçe altında yükseliyor. Ama şu anda dünyadaki sorunlardan dolayı altında güvenilir liman olduğundan dolayı altında dolardan daha fazla prim yapmaya başladı. Bölgesel olarak zaten Ortadoğunun tam göbeğindeyiz. Bundan sonra tahminimce dünyada biz ne dersek o olacak gibi duruyor. Cumhurbaşkanımızıda her yönüyle destekliyoruz" dedi.

BAŞKA BİR HÜKÜMET OLSAYDI

ALTININ GRAMI 250 OLURDU

Türkiye'nin şu anda çok iyi bir konumda olduğunu ve daha da iyi olacağını ifade eden Özdinç, "Altın fiyatları Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı değil, dünyadaki sıkıntılardan dolayı yükseliyor. Bundan önce altın dünyada yükselmezken, Türkiye'nin içine bulunduğu ekonomik sıkıntılardan dolay altın yükselirdi. Şimdi dünyadaki ekonomik sıkıntılardan dolayı yükseliyor. Bunu kesin söylüyorum ve elimi basarak söylüyorum eğer başka bir hükümet olsaydı şu anda dolar 6 Bin liraydı, altın 250 lira olurdu bu gerçek. Türkiye'nin ekonomisinde hiç bir sıkıntı yoktur, herkes rahat mutlu yaşıyor ama insanlar lütfen bir parçada tasarrufa yönelsinler, altına yatırım yapsınlar" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR