MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in eşi Sibel Erzin ilk kez gazetemize konuştu.. Bu güne kadar medyada ön plana çıkmayan ama eşine destek adına Gaziantep’te dolaşmadık kapı bırakmayan Sibel Erzin’in ilginç bir tesbiti var. Onu da gazetemize açıkladı ve “doğrusu Sayın Fatma Şahin’in aday olduğunu duyunca korktum”diyerek daha sonra neler yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

“Önce benim eşimin adaylığı açıklandı. Daha sonra Fatma Hanımın adaylığı açıklandı. Doğrusunu söylemek gerekirse Fatma hanımın adını duyunca korktum, hem milletvekili, hem bakanlık yapmış bir bayan dedim. Ama seçim gezmelerine başlayınca bayanların Fatma Şahin'e olan ilgilerinin kaybolduğuna şahit oldum. Çünkü Gaziantep’te görüştüğüm kadınların büyük bölümü, ‘Fatma Şahin 12 yıldan beri milletvekiliydi, bakandı Gaziantepliydi, Gaziantep'in belediyesi de Ak Parti'ye aitti. Niye biz hiç bir şeyini görmedik?'. Biz zerre kadar Fatma Şahin'in faydasını görmedik’ deyince, inanın bu bende büyük bir motivcasyon sağladı. O günden beri durmadan çalışıyoruz, kazanac ağımızdan eminim”

TATLI YORGUNLUK

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin'in eşi Sibel Erzin, Kadın kollarıyla birlikte hergün sahaya indiklerini belirterek “Ev gezilerine 5 ay önceden başladım. Yoruluyorum ama tatlı bir yorgunluk, heyecanlı bir yorgunluk. Sayılı gün çabuk geçer. Elimden gelse eşimin dediği gibi gündüz yorulmadan, gece uyumadan çalışmak istiyorum. Gece dahi uyuduğum uyku içime sinmiyor. Ya bir saat şuraya da gidebilirmiydim, şunu da yapabilirmiydin diye düşünüyorum. Elimden gelse 24 saat dışarıda gezeceğim" dedi.

İNSANLAR BENİ GÖRÜNCE ŞAŞIRIYOR

MHP'ye halkın büyük teveccühünün olduğunu söyleyen Sibel Erzin, "Büyükşehir Belediye Başkan adayının eşini sahada görünce insanların şaşırdığını, büyük ilgi gösterdiğini anlatan Sibel Erzin, "Bana Fatma hanım şunu yaptı, biz bunu istemiyoruz diye eleştirilerde bulunanlar da oluyor. Halkımız bana destek veriyor" dedi.

ÇOCUKLARIMDAN FEDAKARLIK İSTEDİM

'Çocuklarınıza zaman ayırabiliyor musunuz, zor olmuyor mu?' şeklindeki sorumuza Sibel Erzin şöyle yanıt verdi:"Allah'a emanet çocuklar. Saat 09:00 gibi çıkıyorum. Kızım üniversitede okuyor, en küçüğüm 12 yaşında. Dedimki, 'yavrum, babanın belediye başkanı olmasını istiyorsan fedakarlık yapacağız. Yemekten, annenin sevgisinden, ilgisi alakasından fedakarlık yapacaksınız, babanız belediye başkanı olduğu zaman hepsini telafi edeceğim" diye söz verdim."

ENGELLİLER İÇİN BİR HAYALİM VAR

Bir hayalinden de bahseden Sibel Erzin, "Bu benim küçüklük hayalim. Engellilerle ilgili bir proje. Eşimin engellilerle ilgili bir projesi var, ben o proje kapsamında engelliler için bir dernek kuracağım. Görme, işitme, zihinsel ve tüm engelli gruplarına hizmet vereceğiz. Her ay 3-5 tane engelli çocuklarımızın hayallerini gerçekleştireceğim. Desinki bana Boğaz'ın karşısında balık yemek istiyorum. Veya Van Gölü'nde yüzmek istiyorum. Çocukların bunun gibi tüm hayallerini gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

ADI ENGELLİ PARKI

Eşinin engelli çocuklar için engelli parkı projesinin de olduğunu söyleyen Sibel Erzin, "Bir tane vardı ama adı engelli. Bir tane engelli çocuk görmedik orada. Bunu yapan belediyeler vardı. Öyle parklar var. Tekerlekli sandalye ile salınacakları salıncak var, oyun gereçleri var" dedi.

EŞİMİN DÜRÜSTLÜĞÜNE OY VERSİNLER

Sibel Erzin, Gaziantepli eşinize neden oy versin şeklindeki sorumuzu ise şöyle yanıtladı:"Eşimin insanlığına oy versinler adam gibi adam. Dürüstlüğüne versin. Eşime niye oy versin 24 yıllık evliyim. 24 yıllık evliliğim süresice 24 kişi yanıma gelip Erzin'den şu şikayetim var demedi. 24 değil 4 kişiden bunu duymadım. Hatta arabayla bir yere giderken eşimin arabasını bilenler, bana durup selam veriyorlarsa, abla abime selam söyle diyorlarsa demekki eşim sevilen bir insan. 30 proje yaptık. Dev projeleri yazdık. Elimizi tutan yoktu. Bizde 1027 proje yazabilirdik. Ancak halka yalan çıkmayalım, vatandaşımıza yalan çıkmayalım dedi, bu da dürüstlüğünü gösteriyor. Cep telefonu numarası aldı alalı aynı. 18-19 yıldır bir gün telefonunu kapatmadı. Kapat yat derim, hayır der, darda kalıp beni arayan olabilir. Zaten darda kalmasa beni aramazdı der. İyiliğe iyilik herkesin harcı kötülüğe iyilik er kişinin harcı der. İyilik yaparken bu bana geçmişte bunu yaptı demeyeceksiniz der. Ona insanca yaklaşaksınız, siz kendinizi göstereceksiniz der." Seçimlerde şansınızı nasıl görüyorsunuz diye sorduğumuz Sibel Erzin, "Ben biz kazandık diye bakıyorum. Eğer eşim kazanamazsa yine bizim gözümüzde kazanmış olacak, çünkü MHP oy patlaması yapacak. Bu da büyük başarı" dedi.

PARA VE BOŞ VAAD YOK

MHP İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tanrıöver, MHP'de hizmet etmenin tamamen gönüllülük işi olduğunu, ülke ve MHP sevdasıyla kadınların MHP çatısı altına geldiğini belirtti. Seçim sürecinde kendileri için zaman kavramının olmadığını söyleyen Tanrıöver, "Bizde şu anda zaman kavramı da yok arkadaşlarımızı 24 saat arasak bizimleler. Sabah 08, akşam 6 diyemeyiz. Sabah 08'de gelip gece evine gidenler var. Bu gerçekten gönül işidir. Şu kapıdan girenler sadece MHP sevdalısı, millet sevdalısı olarak içeri girer. Biz başka partiler gibi vaad vermiyoruz. Sahte vaadlerimiz yok, para yok. Size şunu yapacağız demiyoruz. 50-60 kişi sahada çalışıyoruz" dedi.

MHP SEVDASI ENGELLENEMEZ

Memurların geri planda çalıştığını, ev toplantıları ayarladıklarını ve kendilerine destek olduklarını söyleyen Tanrıöver, "Ülkemizde korku kol geziyor. Ben başkan olduktan sonra facebook'taki birçok arkadaşım bana, yanlış anlamazsan seni arkadaşlığımdan çıkarmak zorundayım çünkü patronum gördü, senin onunla ne bağlantın var diye soruyor dedi. Böyle şeyler oluyor mu oluyor. Sonra diğer memur arkadaşlarımı uyardım, bunun ayıbı yok, beni arkadaşlıktan çıkarın diye. Şu an perde arkasında o kadar çok kamuda çalışan arkadaşlarımız varki. Ne kadar baskı olursa olsun, MHP sevdası engellenemez" dedi.

İNSANLARDA BİR KORKU VAR

Seçimlerden umutvar olduklarını dile getiren Tanrıöver, "Biz para ve sahte vaadlere karşıda yarışıyoruz. Halk ne yapılırsa yapılsn artık uyanmış bilinçlenmiş. Bundan önce girilmeyen mahallelere girdik. Vatandaşlar, elimize sarılarak 'kurtarın yeter artık' diyorlar. Bu insanların evine un da bulgur da giriyor. Yardımlarınız kesilecek diyorlarmış. İnsanlarda korkuyu görüyoruz. Gittiğimiz yerlerde kalabalık fotoğraflar oluyor. Biz fotoğraf istiyoruz, insanlar fotoğraf karesine girmemek için yalvarıyorlar. Bizde karalama yok. Biz MHP'nin projelerini anlatıyoruz"dedi.

3 GAZİANTEP VAR

Üç tane Gaziantep olduğunu belirten Tanrıöver, "Süslü, orta ve berbat durumda olan Gaziantep. Öyle mahallelere gittikki eve geldiğimizde hasta oluyorduk. Öyle hikayelerle karşılaştık ki, önümüze çok güzel bir tablo sergiliyorlardı. Antep'in arka tarafyarı çok korkunç durumda. Suyu, elektriği olmayan yerler var, çöp arabasını tanımayan mahalleler var. Ulaşabildiğimiz her yere ulaşmaya çalıştık. Yani merkezin yüzde 90'ına ulaştık. Broşürümüz gitti, ülkü ocaklarımız gitti, bu dönem çok çalıştık. Bu dönem çok iyi çalıştığımıza inanıyorum. Hem paranın gücüne karşı da mücadele veriyoruz" diye konuştu. Meral KINACILAR