Gaziantep'te FETÖ/PDY örgütüne yönelik yapılan operasyonlar sonucu Maliye, PTT, Havalimanı ve TEDAŞ'ta görevli 5 kamu görevlisi gözaltına alınırken, bir infaz koruma memuru da tutuklandı. Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılana açıklamada 58 şirkete de kayyum atandığı bildirildi.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığından yapılana açıklamada konuyla ilgili şu bilgilere yer verildi:"15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY (Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması) Silahlı Terör Örgütü mensuplarınca, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve ayrıca bu örgüte üyelik suçlarından, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan ve devam eden soruşturmalar neticesinde;
Bu kapsamda Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan
a- Muhammet Mustafa Urkan (İnfaz Koruma Memuru) tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.
b- (1) Sosyolog (2) Katip (9) İnfaz Koruma Memuru, (1) Polis Meslek Yüksek Okul Öğrencisi, (1) Zirve Üniv. İpek Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Adli Kontrol Şartıyla serbest bırakılmıştır.
b- Maliye, PTT, Havalimanı ve Tedaş’ta görevli (5) Kamu Personeli gözaltına alınmıştır.
Ayrıca Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında Gaziantep 2.Sulh Ceza Hakimliği’nce 58 şirkete kayyum ataması yapılmıştır.
Olayla ilgili başlatılan soruşturmalar büyük bir titizlikle devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği, Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 11/08/2016 – saat 09:00"