Gaziantep’te özel bir hastanenin yoğun bakımında oksijen tüpünün patlaması sonucu çıkan yangında 11 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, “Baş Sağlığı ve Geçmiş Olsun” mesajı yayımladı. Yardımcıoğlu mesajında tüm Türkiye’nin kalbinin Gaziantep için attığını belirtti.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcıoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesi Covid-19 yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan yangında 11 hastamız hayatını kaybetti. Aynı yoğun bakımda yatan hastalarımızın tedavisi de çeşitli hastanelerde sürüyor. Bu elim olay neticesinde yaşamını yitiren hastalarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyorum. Covid-19 salgınıyla mücadele etmeye çalıştığımız bu zor günlerde böyle bir hadisenin yaşanması bizi derinden üzdü. Yüreğimiz yandı, kalbimiz parçalandı.”

GAZİANTEP BİZİM DİĞER YARIMIZDIR

Mesajında birlik olma çağrısında bulunan Yardımcıoğlu, şunları kaydetti: “Resmi kurumlarımız, sağlık ekiplerimiz bu yaranın bir an önce sarılması için sefer oldu. Bize de birbirimize daha sıkı kenetlenerek zor günlerin üstesinden gelmek düşüyor. Türk milleti olarak çok büyük acılar çektik. Çok büyük kazalar, felaketler yaşadık. Ama birlik olduk, hep beraber kendi yaralarımızı sarmayı başardık. Yüce Türk milletinin Gaziantep için de en güzel dayanışma örneğini sergileyeceğinden hiç kuşkumuz yok. Bir Kahramanmaraşlı olarak şunu açık yüreklilikle belirtebilirim ki; Gaziantep bizim diğer yarımızdır. Gaziantep bizim komşumuz, kardeşimizdir. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrardan Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!”

ANKA'DAN MESAJ
Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetimi, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde meydana gelen yangın ile ilgili büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek, olayda hayatını kaybeden 11 kişi için taziye mesajı yayımladı.

Gaziantep Özel ANKA Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zeynal Abidin Kaplan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cengiz Bayram ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Sofuoğlu yayınladıkları ortak mesajda yaşadıkları üzüntüyü şu sözlerle dile getirdiler: “SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğun bakım ünitesinde meydana gelen elim olay bizi derinden üzmüştür. Üzücü olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine başsağlığı diliyor, SANKO Üniversitesi Hastanesi yönetimi ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerinde bulunuyoruz. ANKA Hastanesi olarak SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne her konuda destek vermeye hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz.”

GAZİANTEP FK'DAN TAZİYE MESAJI

Gaziantep Futbol Kulübü, SANKO Üniversitesi Hastanesinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 11 kişi için taziye mesajı yayımladı. Kulübün, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Şehrimizde bir hastanede meydana gelen patlama sonucu, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dileriz." ifadesine yer verildi. Gaziantep'te SANKO Üniversitesi Hastanesinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) yoğun bakım ünitesinde yüksek akım oksijen cihazından kaynaklanan yangında 11 hasta yaşamını yitirdi.

VALİ VE ŞAHİN: BAŞIMIZ SAĞOLSUN

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Üniversitesi Hastanesinde meydana gelen yangında hayatını kaybeden 11 kişi için taziye mesajı yayımladı. Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hastane yangınında vefat eden 11 hemşehrimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yangın kaynaklı yaralı olmayıp diğer hastalar başka hastanelere sevk edilmiştir. Erken müdahale tek tesellimizdir. Olayla ilgili incelemeler devam etmektedir." ifadesini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm Gazianteplilere başsağlığı diliyorum." mesajına yer verdiği sosyal medya paylaşımıyla taziyelerini iletti.

BURSASPOR KULÜBÜ'NDEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Bursaspor Kulübü, Gaziantep’te bir hastanede oksijen tüpünün patlamasıyla yaşanan olayda hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarla ilgili mesaj yayımladı. Bursaspor Kulübü, Gaziantep’te yaşanan üzücü olayla ilgili sosyal medya hesaplarından mesaj yayımladı. Yeşil-beyazlılar şu ifadeleri kullandı: “Gaziantep’te özel bir hastanede oksijen tüpünün patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.”

KOÇER'DEN BAŞSAĞLIĞI

AK Parti Milletvekili Nejat Koçer, "Gaziantep’de özel bir hastanede meydana gelen elim yangından dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine baş sağlığı dilerim.