Tek listeyle seçime gidilen kongrede konuşan başkan Adil Algın, odaya kayıtlı olmayan esnafın beleşe para kazandığına dikkat çekerek, “Fedakarlık yapıyoruz ama bir yere kadar. Sizler para veriyorsunuz, odaya kayıtlı olmayan esnaf ise para vermiyor. Bu şekilde rekabet şansımız da kalmıyor” dedi.

FAALİYET RAPORLARI OKUNDU

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği hizmet binasında yapılan kongrede divan başkanlığına Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Seddar Kıratlı getirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre; denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanmasıyla devam etti. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

KAYITLI OLMAYAN KİŞİLERİ BİLDİRİN

Kurula katılan üyelere teşekkür ederek sözlerine başlayan Adil Algın, odayı ayakta tutmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Algın, “Bu odayı oda üyeleri ayakta tutuyor. Odamız siz varsanız var, hep birlikte bu odayı ayakta tutmak için elimizden geleni yapacağız. Bizlere bir yer vermeleri için belediyeye gerekli müracaatı yapacağız, sizi de bilgilendireceğiz. Benim tek ricam siz nasıl burada sicilli olarak kayıtlıysanız, çevrenizdeki kayıtsız olan arkadaşlarımızı da getirin sicilini yaptırsınlar. Bu şekilde odamız ayakta durur yoksa odamızın, pek bir geliri yok” diye konuştu.

BELEŞTEN PARA KAZANIYORLAR

Algın, “Odamızda şu anda 155 kişi olduk, aidatımız ise 203 lira. Bu paraları hepimiz toplayıp bankaya yatırsak sekreterimizin maaşı ve sigortasını karşılamıyor. Fedakarlık yapıyoruz ama bir yere kadar. Sizler para veriyorsunuz fakat bazıları vermiyor, rekabet şansımız da kalmıyor. Sizin maliyeniz, sigortanız, oda kaydınız var o adamların yok. Beleşten para kazanıyorlar. Siz yardımcı olacaksınız, bu arkadaşları bize, sicile bildirin. Gerekli işlemler yapılsın” dedi.

Algın’ın yönetim listesinde şu isimler yer alıyor: Hüseyin Köseoğlu, Ali İhsan Kile, M. Hanifi Kurcak, Metin Ulu, Ali Alagöz, Adem Yılmaz.

Dentim kurulunda ise; Ömer Çevikbaş, Seydi Vakkas Yeniay, Alaaddin Beyazıdoğlu’nun isimleri yer alıyor. / AYŞEGÜL BAĞCI