Gaziantep Basketbol ve Spor Kulübü Derneği ilk genel kurulunu gerçekleştirdi.

Royal Halı Gaziantep Basketbol Tesislerinde yapılan olağan genel kurula 28 üyenin 22’si katılırken başkanlığa Taner Nakıpoğlu seçildi.

Divan başkanlığını Erol Hüner’in yaptığı kongre tek liste ile yapılınca oylama açık tasnif sistemiyle gerçekleşti.

NAKIPOĞLU “DESTEK OLACAĞIZ”

Gaziantep Basketbol ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Taner Nakıboğlu, Royal Halı Gaziantep’in hikayesini anlatarak, “Daha önce Büyükşehir Belediyespor bölgesel ligde iken Güven Güzelbey başkanlığında bize gelerek ‘Bize destek verir misiniz” dediler. Bizde memnuniyetle neden olmasın dedik. O günden bu yana biz Royal Halı olarak bütün desteğimizi vermeye başladık. Sporla ilgili Zirve Üniversitesi basketbol takımı, havalı atış ve diğer bireysel sporlara, Şahinbey Belediyespor’u Antepia adı altında destek oluyoruz. Yine 1. Ligde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’a Royal Halı sponsorluğunda destek oluyoruz. Her zamanda kulüplerimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

TÜRK SPORCULAR YÜKSEK RAKAM İSTİYOR

Basketbol takımının en büyük özelliğinin altyapının sağlam olmasından kaynaklandığını aktaran Nakıpoğlu “O yüzden bu derneği kurduk ve buradan çıkacak yıldızlarımızı basketbol takımımıza kazandıracağız. Biliyorsunuz basketbolda Türk sporcusu sıkıntısı var. Bazı kulüpler yabancı sayısının artmasını istiyor. Bu yabancıya hayranlıktan değil, Türk sporcusunun yetişmemesinden kaynaklanıyor. Yetenekli Türk sporcularda çok yüksek para istiyorlar. O yüzden altyapıya çok önem verip, buradan Türk sporuna sporcu çıkaracağız” dedi.

GÜZELBEY “PROFESYONEL BASKETCİLER YETİŞECEK”

Kongrede konuşma yapan eski kulüp başkanı Güven Güzelbey, şunlara değindi;

Royal Halı Gaziantep’in başarısını anlatmaya kalkarsam çok uzatırım zaten bu başarıyı herkes biliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor bünyesinde yalnızca futbol takımı var olduğu dönemlerde bizim bir düşüncemiz vardı. Biz diyorduk ki, futbol artık profesyonelliğe dönüştü. Biz her isteyene futbol oynatamayız ama her isteyene spor yaptırabiliriz diye kendimize bunu misyon edinmiştik. Bu anlamda bu derneğin kurulmuş olması bunu devam ettirecektir. Bu dernek amatör olarak yalnızca spor yapmak isteyenlere hizmet vereceği gibi aynı zamanda Türk sporuna profesyonel basketbolcular yetişecektir. Hakikaten bu işlerin bu kadar kısa sürede olması üstün bir yönetim başarısıdır.

UZER “ÖNEMLİ YILDIZLAR ÇIKACAK”

Her takımın kendi alt yapısına önem vermesi gerektiğine değinen Royal Halı Gaziantep Basketbol kulüp başkanı Metin Uzer “Biz işin içine girdiğimizde takım bölgesel ligden 2. Lige yeni çıkmıştı takım tabii o süreçte Güven Güzelbey tek başına idare etmişti. Bizde geldikten sonra biraz daha katkı sağlamaya çalıştık. Daha sonra Royal Halı firmasının bu takımın buralara gelmesinde çok önemli emeği var. Bir kez daha kendilerine teşekkür etmek istiyorum. Geldiğimiz an itibariyle Gaziantep Basketbol ve Spor Kulübü Derneğinin genel kurulunu yapmış bulunuyoruz. Bende inanıyorum ki bu dernekten çok önemli yıldızlar çıkacaktır. İnşallah bunun yanı sıra sporcular dışında hakemlerimizde yetişir Gaziantep’ten bunun için çok çalışacağız. Bu genel kurulun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.