“Oğuzeli Okuyor Kampanyası”na yönelik çalışmalarda bugüne kadar 10 bin ev ziyaret edildi. Aile, öğrenci, öğretmen bağını güçlendirmeyi ve okumayı toplumun tüm ferdine sevdirmeyi temel amaç edinen kampanyada öğretmenler, öğrencilerin ailelerini ev ziyaret ederek, beraber yarım saat kitap okuyor. Kampanyayla bu yıl, 7 bin hanenin ziyaret edilmesi hedefleniyor.

“Oğuzeli Okuyor Kampanyası” kapsamında Yatılı İlköğretim Okulu’nda okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Oğuzeli Kaymakamı Rızvan Eroğlu ve Oğuzeli İlçe Millî Eğitim Müdürü Burhan Yüksel katıldı, öğrencilerle birlikte 30 dakika kitap okudu.

İLİM, ÇİN’DE DE OLSA GİDİN ALIN

Öğrencilere nasihatlerde bulunmayı ihmal etmeyen Şahin, “Çoklu düşünüp iyi okumanız lazım. Matematikle Türkçe ikiz kardeş gibidir. İyi okuyanlar, iyi analitik düşünceye sahip oluyor, sorunu iyi bir biçimde tespit ediyor, çözümü doğru buluyor. Zihnimizin iyi gelişmesi için kitap okumak önemlidir. Bir düğmeyle tüm Dünya’ya ulaştığımız teknolojik fırsatlar, bazen dezavantaj olarak bizlere geri dönebiliyor. İki görselle, bir filmle, bir müzikle algı oluşturulabiliniyor, çok sığ bir Dünya’ya doğru gidiyoruz. Bunun için sizin zihninizin, beyninizin iyi gelişmesi gerekiyor. Okuduğunuz kitabın verdiği mesajları doğru anlamak çok önemli. Güzel insani duyguları uyandıracak, hayatın özünü anlatacak kitaplar okuyun, okuma kabiliyetinizi artırın. İlim, Çin’de de olsa gidin alın. İlim Dünya’nın neresinde olursa olsun gidin” diye konuştu. BÜLTEN