Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, okullarında dereceye girerek birinci, ikinci ve üçüncü olan 435 öğrenciye dizüstü bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdi.

EĞİTİMDE EN ÇOK BÜTÇEYİ BİZ AYIRIYORUZ

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül eğitimin önemine vurgu yaparak, "584 bin öğretmen AK Parti döneminde göreve başladı. Bu, yakın zamanda bir milyona ulaşacak. Çünkü biz her şeyin başı eğitim dedik. Daha önce eğitime ayrılan pay yüzde 2 iken, biz yüzde 6'ın üzerine çıkardık. Dünyada en büyük bütçeyi eğitime ayıran ülke Türkiye'dir. Çünkü eğitim varsa Türkiye'nin geleceği daha güçlü ve daha güvenli olacak. Gaziantep'te 5 bin derslik vardı. Şimdi ise 15 bin derslik var. Hedefimiz 7 bin 500 sınıfı daha Gaziantep'in hizmetine sunduk. Gaziantep'te bizden önce 10 bin öğretmen varken biz bu sayıyı 30 bine çıkardık" diye konuştu.

2036 ADET BİLGİSAYAR DAĞITTIK

Gaziantep'in eğitime çok önemli destekte bulunan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 27 araba değerine eşit bilgisayar dağıttıklarını belirterek, “Başarıyı ödüllendirmek gerekiyor. Bunun içinde göreve geldiğimiz günden bu yana başarılı olan öğrencilerimize 2036 adet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirdik. Eğitim her şeyden önemli” dedi. HABER MERKEZİ