Büyükşehir Belediyespor Türk Telekom Ligi A Kategorisinde yaklaşık 14 haftadır yenilgi yüzü görmüyor. 2. lig B kategorisinde ilimizi temsil eden ve küme düşer denilen GASKİspor ise son 4 haftadır başarılı çıkışıyla bir anda adını Play-Off'tan söz ettirmeye başladı.
Peki bu başarılı çıkışın sırrı ne, ilk yarıda başarısız sonuçlar alarak alt sıralarda dolaşan her iki takımın ikinci yarıdaki yükselen grafiği konuşuluyor. Sadece yerel medyanın değil ulusal meydanında dikkatini çekmiş durumda.
İlk yarı bittiğinde takımlarımıza sıradan bir takım gözüyle bakılıyordu. Ya şimdi, "AMAN DİKKAT" deniliyor.
SPOR27 ekibi, bu başarının baş mimarlarıyla bir araya gelerek başarının sırrını öğrenmeye çalıştı. Hepsinin ağzından çıkan tek kelime şuydu, "İnanmak, Birlik ve Beraberlik."
Büyükşehir Belediyespor ve GASKİspor Kulüp Başkanı Fahrettin Uslusoy, Asbaşkan Ünsal Göksen, Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Kuyucu, GASKİspor Futbol Şube Sorumlusu Behiç Elbeyli, Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Suat Kaya ve GASKİspor Antrenörü Faik Demir ile bir araya geldik.
Büyükşehir Belediyesinde yapılan ropörtajda sorularımızı çok içtenlikle cevaplayarak ilginç konuşmalar geçti.
Yapılan ropörtajda bir şeyi çok iyi ifade ettiler. "Burada sadece bizimle konuşuyorsunuz ama bu başarının tek sorumlusu biz değiliz. Bu başarıda taraftarından, malzemecisine kadar herkesin emeği bulunmaktadır" diyerek zaten başarının sırrı ropörtaja başlamadan belli oluyordu.
İsterseniz sizleri daha fazla tutmadan yapılan açıklamaları ve başarının sırrını anlatan başkan, yöneticiler ve hocalarla baş başa bırakalım.
KULÜP BAŞKANI FAHRETTİN USLUSOY:
"Büyükşehir Belediyespor yoluna devam ediyor"

İkinci yarıda Büyükşehir Belediyespor namağlup yoluna devam ediyor. Gün geçtikçe yoluna emin adımlarla ilerliyor. Yükselen bir çıkışımız var, 14 maçtır yenilmiyoruz ve bunu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz. Tabii alt sıralarla pek işimiz kalmadı, ayağımızı yere daha sağlam basıp üst sıralara doğru tırmanlamalıyız. Tabii ki hedef Play-Off oynamak.
"Münkün olduğunca problemleri en az seviyeye indirdik"
Büyükşehir Belediyespor kötü bir takım değil, kadro olarak çok iyi bir takımız. Tabii ilk yarıda belki futbolcular arasında sıkıntılar, teknik arasında sıkıntılar, belkide yönetim arasındaki sıkıntılar nedeniyle ilk yarıda pek başarılı olamadık. Devre arasında göreve gelerek ilk önce takımda birlik ve beraberliği sağladık. Bizden önce onların inanmasını istedik ve attığımız adımlarda başarılı olduğumuzu görüyorum. Ben hiçbir şeyin sorumlusunu tek kişiye bağlayamam. Burada başarı veya başarısızlıkta herkesin payı vardır. Münkün olduğunca problemleri en az asgariye indirmeye çalışıyoruz. Taraftar, yönetim, hoca, futbolcular ve malzemeciler ile birlikte el ele vererek kenetlenmemiz gerekiyor.
"GASKİ'yi gözden kaçırıyoruz"
Büyükşehir Belediyespor'un başarısını düşünürken GASKİspor'u gözden kaçırdığımızı düşünüyorum. Sizlerde görüyorsunuz ki GASKİspor'da ikinci yarıda başarıyı yakalayan takımlarımızdan. GASKİspor'u da görmemiz gerektiğine inanıyorum, bu takımımıza destek vererek iyi noktaya getireceğiz. İki lideri arka arkaya yendik, arkasından İskenderun Demirçelikspor maçını galibiyet ile kapattık. GASKİspor'un da hedefi artık Play-Off'dur.
"Futbolu güzelleştiren taraftarlardır"
Fahrettin Uslusoy takımların başarılı sonuçlar aldığını ancak yeterli taraftar desteğinin olmadığını söyledi. "Futbolun güzelleştiren taraftardır. O yüzden GASKispor ve Büyükşehir Belediyespor maçlarında taraftarların stada gelerek takımlarımızı desteklemelerini istiyoruz. Taraftarsız takımlarımızın olması münkün değil, bu takıma kent halkının sahip çıkması gerekiyor. Seyirci sayısının artmasını istiyoruz ve yönetim olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
ASBAŞKAN ÜNSAL GÖKSEN:
"Daha iyi yerlere geleceğiz"

Kendimize şöyle bir hedef koyduk, her hafta kazanacağız. Üstteki veya altdaki takımlar bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize baktık. Bizim için önemli olan kendi maçlarımızdı ve Mardin maçıda onlardan biriydi. Mardinspor'un durumu çok kritikdi ama bu bizi ilgilendirmiyordu. Futbolcularımız sahaya çıkarak aslanlar gibi mücadele etti. Belki daha farklı kazanabilirdik ama şiddetle puana ihtiyacı olan Mardinspor karşızında alınan 1-0'lık galibiyet kötü değil. İnşallah Eskişehir ve Uşakspor maçlarını da kazanıp daha iyi yerlere geleceğiz.
"GASKİ Play-Off'a katılacak"
İkinci yarı başında herkes Büyükşehir gibi GASKİspor'a da düşecek gözüyle bakıyordu ama yönetim olarak yaptığımız çalışmalarda takımımızı üst sıralara taşıdık. GASKİspor'da Büyükşehir Belediyespor gibi ikinci yarıda başarılı sonuçlar alarak zirveye yaklaştık. Kalan maçlarını da kazanarak Play-Off'a katılacaklarına inanıyorum.
"Önce başarıyı futbolculara inandırmaya çalıştık"
Beni bilirsiniz, ben başarıyı tek kişiye mal etmem, başarısızlığı da. Eğer ortada bir şey yapılıyorsa bu bir ekip işidir. Eski yönetime teşekkür edip göreve başladık. İlk olarak yönetim kurulu arkadaşlarımızla konuşup takım içinde birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık. Futbolcuların kendilerine öz güven duymalarını sağlamaya çalıştık. Bunları sağlayınca sizlerinde gördüğü gibi gerek Büyükşehir gerekse GASKİspor önemli sonuçlar alarak üst sıralara doğru çıktılar.
"14 Şehir takımı ile mücadele ediyoruz"
Ben daha öncede ifade ettim, biz 14 şehir takımı ile mücadele ediyoruz. Buda şu demek 14 takımında büyük taraftar desteği var. Bizde Gaziantepspor olunca tabii taraftar kitlesi oluşturmakta zorlanıyoruz. Ama ben şuna inanıyorum ki biz başarılı olursak Gaziantep halkının bu takıma destek vereceklerine inanıyorum. Taraftarlarımız gerek Gaziantepspor'u, Büyükşehir Belediyespor'u ve GASKİspor'u hatta ilimizi temsil eden tüm takımları desteklesinler.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU MEHMET KUYUCU:
"İlk olarak alt sıralardan uzaklaşmaya çalıştık"
İlk önce alt sıradan kurtulmanın mücadelesi verdik ve bunda başarılı olduğumuza inanıyorum. Altdaki takımlarda galip geldiği sürece barajın yükseleceiğini biliyorduk. Biz kendi işimize bakıp başarıya endekslenmiştik. Bunlardan bir tanesi de Mardinspor maçıydı. Rakibimizin durumunu gözetmeden kendi işimize baktık ve sahadan 1-0 galip ayrılarak çok önemli 3 puan aldık. Önümüzdeki Eskişehir ve Uşakspor maçlarını da kazanarak hedefe ulaşmak istiyoruz.
"Birbirimize kenetlendik, başarı kendiliğinden geldi"
Başarı mutlaka tek taraflı değil, yönetim, futbolcu ve malzemecisi ile kenetlenerek birlik ve beraberlik ortamı yarattık. Bu birlik ve beraberlik ortamını devam ettirdiğimiz sürece bu başarının devam edeceğine inanıyorum. Biz önce başarıyı futbolcumuza inandırdık sonra biz inandık. Böyle olunca başarı kendiliğinden geldi.
Taraftar bu takıma destek vermeli"
Göreve geldiğimizde pek taraftar desteği yoktu ama biz göreve geldikten sonra bilhassa takım kazandıkça taraftar sayımız arttı. Bu sayının her geçen hafta artacağına inanıyorum. Taraftarlarımız bu takımlarımıza destek vermelidir. Taraftarlarımızın desteği daha başarılı olacağımıza inanıyorum.
GASKİSPOR FUTBOL ŞUBE SORUMLUSU BEHİÇ ELBEYLİ:
"Önce Birlik ve Beraberliği sağladık"

Biz göreve geldiğimizde ilk olarak birlik ve beraberlikten söz etmiştik. Göreve geldiğimizde aynı takım, aynı hoca vardı ama bazı şeyleri değiştirmemiz gerekiyordu. Önce takımlarımızda birlik ve beraberliği sağlamaya çalıştık ve bunları yapınca başarı kendiliğinden geldi. Göreve geldiğimizde 20 puan vardı, şimdi daha 8 maçta 17 puan toplarayarak 37 puana ulaştık. 4 tane çok önemli maçlar oynadık yani final niteliğinde maçtı bunlar. Öyle bir grupki 2 maç kaybettiğinde en alt sırada yer alıyorsun, kazanırsan üst sıralara doğru çıkıyorsun. Ama tabii çocuklar bunu başardılar, son 4 maçtan 10 puan toplayarak hızla alt sıralardan uzaklaştık. En önemli şey, çocuklar kendilerini buldular, öz güvenlerini buldular başarıdaki en büyük sebep budur.
"Futbolcular Adıyaman maçını çok kazanmak istiyor"
Bu hafta Adıyaman maçı var, bildiğiniz gibi Adıyaman ile oynadığımız son 3 maçı kaybetmişiz. Bu maç bizim için çok önemli, futbolcularda bunun bilincindeler. Bire bir konuştuğumuzda hepsinin aklında Adıyaman maçı var. Şimdiden herkes Adıyaman karşısında galibiyete inanmış durumda. İnanıyorum ki güzel oyunla puan alarak döneceğiz.
"Pek taraftar desteği aldığımız söylenemez"
Valla taraftarın pek desteğini gördüğümüzü söyleyemem. Belki bunun nedeni yer olarak çok uzaktayız. Ama uzakda olsa başarılı olan bir takım var, takımlarımızın başarısı kentimizi en iyi şekilde temsil ediyor. GASKİspor maçında tüm taraftarlarımızı tribünlerde görmek istiyoruz. Bizi yalnız bırakmazlarsa başarı kendiliğinden gelecek.
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ANTRENÖRÜ SUAT KAYA:
"Biz rakiplerimizi yenmeliyiz"

Mardinspor karşısında alınan galibiyet tabii ki çok güzel oldu. Bizim rakiplerimizden birisi de Mardinspor'du, bu hafta bir diğer rakibimiz Eskişehir ile oynayacağız ve daha sonra Uşakspor ile oynayacağız. Bunlar bizim rakibimiz biz rakiplerimizle oynadığımız maçları kazanmalıyız ki hedefe ulaşalım. Mardin galibiyeti takıma çok iyi bir hava verdi. İkinci yarının başından bu yana çok iyi bir grafik yakaladık ve inanıyorum ki bunu sezon sonuna kadar sürdüreceğiz.
"Takımda çok iyi bir arkadaşlık ortamı var"
Çıkışın sebebi 4 galibiyet 6 beraberlik inşallah bunu 6 galibiyet 6 beraberlik yaparız. Nereye gidersen git, birlik ve beraberlik çok önemli. Takımdaki arkadaşlık çok önemli. Bizim takımda çok iyi bir arkadaşlık var, arkadaş olarak çok iyi ortam var. Yönetim kurulumuz bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Yönetici arkadaşların antrenmanlara gelerek görünmeleri futbolculara doping sağlıyor. Eğer bu birlik ve beraberliği devam ettirirsek başarının devam edeceğine inanıyorum.
"Biz başarılı olalım, taraftar bizi desteklemeye gelir"
Ortada çok iyi bir takım var, istenilen başarıysa başarı ortada. Taraftarlarımız maça gelerek bu takıma destek versinler. Taraftarımız tribünleri doldurursa futbolcuların çok iyi motive oluyor. Tribünde çok az sayıda taraftarda olsa futbolcularım her gol sonrası gol sevinçlerini onlarla paylaşıyor. Bu şu demektir, her maçta tribünde taraftarı görmek istiyor. Onlar bizi desteklesinler biz başarılı sonuçlar almaya hazırız.
GASKİSPOR ANTRENÖRÜ FAİK DEMİR:
"Oyuncularım kazanmak için her şeyi yapıyorlar"

İskenderun maçının daha önce zor geçeceğini biliyorduk. Demirçelik'in özellikle orta sahanın ofansitinin iyi olduğunu biliyorduk. Bizde ona göre bir takım önlemleri aldık. Ve galip geldik. Belki futbol adına çok iyi şeyler üretemedik ama galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Birde güzel olan bir şey daha var, son haftalarda oyuncuların maçın başlama düdüğünden, bitiş düdüğüne kadar müthiş mücadele ediyorlar, kazanma hırsları var ve oyunu bırakmıyorlar. Bunlar güzel olay. Özellikle son 4 haftadan bu yana çok riskli maçlar oynuyoruz, almış olduğumuz 10 puan bizi belli bir seviyeye getirdi. Herkesin bize saygı durmasını sağladı. Çocukların kendilerine güvenlerini sağladı. Sonuçta istek ve arzu sonuca yansıyor.
"Başarılı çıkışımızın nedeni yönetim"
İlkyarıda inişli ve çıkışlı bir grafiğimiz vardı, kazanıyor ve kaybediyorduk.Bir türlü istikrarı sağlayamadık. Ama ikinci yarıda özellikle yönetim değişikliği takım üzerinde önemli bir etki yaptı. Ara transferde takıma katılan futbolcuların takıma katkısı başarıyı getirdi. Yönetimin takımla yakından ilgilenmesi ile birlikte taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı. Yeni ve eski arkadaşlarımızın kaynaşmasıyla iyi bir ekip oluşturduk. Başarımızın tek nedeni birlik ve beraberliğimiz var. Başarıya inanıyoruz ve başarıda kendiliğinde geliyor.
"Biz kazandıkça hedef kendiliğinden geliyor"
Şimdi daha öncede söylemiştim, biz kazandıkça hedef kendiliğinden oluşuyor. Çocukları fazla strese sokmak istemiyoruz, hedef takımı da olmak istemiyoruz. Biz kazandıkça hedefe emin adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum.
"Taraftarımız bizi desteklesin"
İnanın tribün boş olunca ben etkileniyorum, böyle olunca futbolcu benden daha çok etkileniyor. Onlar tribünde taraftar görmek istiyor. Kendi yeteneklerini sergilemek için taraftarı tribünde görmek istiyor. Tabii tribünde taraftar olmayınca o zaman futbolcu şöyle düşünceye kapılabilir. 'Tribünde kimse yok, ben kime oynayacağım' diye düşünceye kapılabilirler. Onun için bizi desteklesinler, taraftarsız ne futbolun nede aldığımız galibiyetin zevki oluyor.