Sağlık Bakanlığı ve Şahinbey Belediyesi arasında yapılan protokol kapsamında ilçe sınırlarında eğitim gören üstün başarılı ortaokul ve lise öğrencilere bisiklet dağıtıldı.

Akkent Spor Salonu'nda düzenlenen törene; Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. İlk aşamada 600 bisikletin toplamda ise 3 bin 500 bisikletin dağıtımının yapılacağı törende konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, son dönemlerde obezite ile ilgili ciddi sıkıntıların yaşandığını ve bunu aşmak için Sağlık Bakanlığı'nın ciddi mücadeleler verdiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığı belediyelere belli bir kilometre yürüyüş ve bisiklet yolu yaptığı takdirde bisiklet veriyor. Şahinbey Belediyesi de bu yaptığı yollar karşılığında aldığı bisikletleri Sağlık Bakanlığı ile yaptığı protokol ile başarılı öğrencilere veriyor. Bu girişim ilk defa Şahinbey Belediyesi tarafından yapıldı" dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise Sağlık Bakanlığı ile yapılan protokol ile başarılı öğrencilere bisiklet dağıttıklarını ve amacın spor yapılarak obezite ile mücadele olduğunu kaydetti.