Gaziantep Barosu’nun dosyaya müdahil olacağını söyleyen Baro Başkanı Bektaş Şarklı, Gaziantep Tabip Odası’ndan da bir doktorun otopsiye katıldığını ve rapor sürecinde de gözlemci olarak süreci takip edeceğini söyledi.

ETKİN VE ADİL BİR SORUŞTURMA YAPILMALI

Genç kızın ölümünün ardından sır perdesi aralanmaya çalışırken, Gaziantep Barosu avukat, Tabipler Odası doktor görevlendirmesi yaptı. Gaziantep Baro Başkanı Bektaş Şarklı savcı ile görüştüklerini belirterek, “Kadın hakları komisyonu ve yönetimden 6 tane avukat dosyayla ilgileniyor. Tabipler odasından bir de refakatçi doktor görevlendirmesi yapıldı” dedi.

Şarklı Baro Yönetiminden Av. Ömer Faruk Akan, Av. Önder Alkurt, Av. Melikşah Korkmazve Kadın Hakları Komisyonu’ndan Derya Çiçek, Muazzez Korkmaz ve Serpil Yılmaz’ın dosyayı takip edeceklerini belirterek, “Etkin ve adil bir şekilde soruşturma yapılması konusunda takipçi olacağız. Tabipler odası da otopsi için doktor görevlendirmesi yaptı. Otopsi sırasında rapor hazırlanırken gözlemci statüsünde süreci takip edecekler” diye konuştu