Valilik, Öğrencilerin huzurlu bir yükseköğretim görmeleri için kamu kurum ve kuruluşlar ve üniversiteler arasındaki yakın işbirliği ve koordinasyonla gerekli tedbirler alındığını bildirdi.

54 BİN ÖĞRENCİ OLACAK

Üniversite hayatına ilk kez bu yıl Gaziantep’te başlayacak 10 bin 075 öğrenciyle birlikte toplam 54.700 civarında yükseköğretim öğrencinin olacağı belirtilen açıklamada, "Öğrencilerimizin huzurlu bir yükseköğretim görmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarımız ve üniversitelerimiz arasındaki yakın işbirliği ve koordinasyonla gerekli tedbirler alınmıştır. Akademik eğitim amacıyla ilimize gelen öğrencilerimize Devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımıza ait yurtlarda güvenli, huzurlu ve konforlu bir ortamda barınma imkanı sağlamış bulunuyoruz" denildi.

6 BİN BOŞ KONTENJAN VAR

Açıklamada devamla, "Gaziantep’te Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait Merkez, Nizip, İslahiye ve Oğuzeli ilçelerimizde toplam 9 adet yükseköğrenim öğrenci yurdu hizmet vermektedir. Bu yurtların toplam yatak kapasitesi 11.563 olup, bu yıl 6.041 boş kontenjan bulunuyor. Ayrıca, İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve özel teşebbüse ait 13 özel yurttan 2.755 öğrencimiz faydalanabilecek. Yukarıda verilen bilgiler doğrultusunda ilimizde üniversite eğitimine devam eden veya ilk defa Gaziantep’e gelecek öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarının karşılanması konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını düşünüyoruz" HABER MERKEZİ