Gaziantep'in verimli toprakları ve Antep fıstığının ana vatanı olarak bilinen Barak Ovası'nın çiftçileri, bölgede yağışların az olmasından ve kuraklıktan dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Bir süre daha yağmur yağmazsa bölge olarak yağmur duasına çıkma kararı aldıklarını ifade eden çiftçiler, mevsim itibariyle tarlaya ekilen mahsullerin henüz gövermediğini kaydetti. Barak Ovası Gaziler köyü çiftçilerinden Bekir Özer, havaların bu şekilde gittiği takdirde çiftçilerin çok zor durumda kalacaklarını belirterek, “Şu anda mevsim ve tarih itibariyle halen ektiğimiz mahsullerimiz gövermedi. Kuru toprakta duruyor. Böyle giderse tüm çiftçi vatandaşlarımız kazancı bırakın masraflarını bile kaldıramayacak durumda. Arazilerimiz çok verimli ve kalitelidir. Arazilerimizin tek sorunu suyu olmamasıdır” dedi.

ÇİFTÇİLER KORKUYOR

Türkiye genelinde kendisini gösteren kuraklığın Barak Ovası çiftçilerini de korkuttuğunu aktaran Özer, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi bizim Barak Ovası’nda da hiç yağmadı denecek kadar az yağış oldu. Az biraz kar yağdı. O da iki parmak kadar toprağa geçti ancak tekrar kurudu. Traktörlerimizle ağaçları sürüyoruz. Ağaçların içinden dahi kuru toprak çıkıyor. Böyle giderse ağaçlarımızın dahi önümüzdeki senelerde verim vereceğinden endişeliyiz” diye konuştu.

İHA