Arabasız günde yürüdüler
Arabasız günde yürüdüler
İçeriği Görüntüle

Yıllardır ısrarlı mücadeleleri sonrası projenin hayata geçirileceğini belirten Öztürkmen, “Birecik Barajı'nda depolanan Fırat'ın serin suları, Barak Ovası'na ulaşacak, Barak ovasına hayırlı olsun” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Gaziantep'te yapılacak Barak P2 Sulama Projesinin inşası için imzaların atıldığını duyurdu. Yumaklı, yazılı açıklamasında, Bakanlığa bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce (DSİ) Gaziantep'te inşa edilecek projenin ihale sürecinin tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.

VERİLEN MÜCADELE MEYVESİNİ VERDİ

Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar: Ülkemizin en önemli projeleri arasında yer alan Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) içerisinde yer alan Barak Su Yolu Projesi, 23 yıllık AKP iktidarı döneminde hep ötelendi. Barak Sulama Projesi, 2019 yılında kalkınma programından çıkarıldı. P1 pompaj sistemi yapıldı, ancak yıllarca faaliyete geçirilmedi. Yapılan kanallar yıllarca atıl kaldı. Milletvekili seçildiğim günden bu yana, Meclis çatısı altında yaptığım ilk konuşmadan, bütçe görüşmelerindeki konuşmalarıma, her zaman Barak Sulama Projesini gündeme getirdim. "Fırat akıyor Barak bakıyor" sloganıyla, bu mücadelemiz Barak ovasının sınırlarını aştı, Ankara'da gündem oldu. Verdiğimiz mücadele geç de olsa meyvelerini veriyor.
P2 Pompa İstasyonu ve Ana Kanalları, 2025 Yılı Yatırım Programı’na alınmıştı. Aylardır bir gelişme yaşanmaması üzerine projeyi sormaya devam ettik. Nihayet Bakan Yumaklı yaptığı açıklamada projenin ihale sürecinin tamamlanarak yapım sözleşmesinin imzalandığını bildirdi.
P2 pompaj sistemi tamamlandığında 93.350 dekar arazi suyla buluşacak. Ancak bu yetmez. P3 ve P4 pompaj sistemleri de tamamlanana kadar konunun takipçisi olmaya devam edeceğim.