Antep baklavası", Antep fıstığında yaşanan fiyat artışı nedeniyle zamlandı. Kurban Bayramı telaşına giren baklavacılar, ürünlerine ortalama yüzde 15 zam yaptı. Halk arasında en çok tercih edilen fıstıklı baklavanın kilogramı 70 liraya yükseldi.

ÇİFTÇİ:İSTEMEYEREK ZAM YAPTIK

Çelebioğulları Baklava Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çiftçi, Antep fıstığında bu sezon "yok yılı" olduğunu, bu nedenle fiyatların arttığını belirtti. Baklavaya yapılan zam oranını, kentteki üreticilerle fikir birliği yaparak belirlediklerini vurgulayan Çiftçi, "Geçen sene fıstığın kilogramı 45-55 lira, baklava 60 liraydı. Şimdi fıstığın kilogramı 120 lira oldu, baklava ise 70 liraya yükseldi. Yani yüzde 15 gibi zam yaptık. Bunu da gerçekten istemeyerek yaptık. Biz baklavaya 2 yılda bir zam yapıyorduk, sonra bu bir yıla düştü. En son geçen sene zam yaptık. Normalde yılbaşından sonra zam yapacaktık ama olmadı. Girdilerimize zam olmazsa, kolay kolay baklavaya da zam yapmayız." dedi.

FİYATLAR NE ?

Baklava satıcısı Hakan Şener de zamlara rağmen vatandaşların baklavaya ilgi gösterdiğini belirtti. Kentte, normal baklava 70 lira, özel kare baklava 85 lira, havuç dilimi baklava 80 lira, yeşil sarma ve bülbül yuvası baklava ortalama 100 liradan satışa sunuluyor. (AA)