Yağmur mazgalı olmadığı için her yağmurda çile çektiklerini belirten esnaf,defalarca dilekçe vermelerine rağmen altyapı sorunlarının giderilmemesinden yakındı.

BÜTÜN SULAR ÇARŞIYA AKIYOR

Şiddekli yağışlarda esnafın erkenden dükkanını kilitleyip evine gitmek zorunda kaldığını anlatan Bakırcılar Çarşısı esnafı, "Yapılır umuduyla yıllardır bekliyoruz. Ancak yetkililer gelip bakmalarına, yaparız demelerine rağmen hiç bir şey yapılmıyor. Önceden ufak kanalizasyon mazgalı vardı. Oda yetersizdi. Altta mağara var, çökme tehlikesi nedeniyle o mazgal da kapatıldı. Şimdi hiç mazgal yok. Türktepe'nin yokuşlarından gelen suların hepsi çarşıya akıyor. Çarşının üstü kapalı fakat altı açık" dediler.

YAĞMURSUYU TAHLİYE HATTI DÖŞENMELİ

Bakırcılar Çarşısı'na bir an önce el atılıp altyapı yatırımlarının yapılmasını isteyen esnaf, "Buraya yağmursuyu tahliye hattı döşenmesi lazım. Kanalizasyonlar küçük, altı mağara. Kanilazyon borularıda yağmur şiddetli yağınca patlıyor. Patladığı için alta sızdırıyor, alta sızdırdığı içinde çökme tehlikesi oluyor. Karagöz'den, Zincirli Bedesten'in kapısına kadar hat döşendiği zaman hem Türktepe'den gelen yağmur sularını emecek, hem de imam çağdaş tarafından gelenleri emecek" diye konuştular.

CAN TEHLİKESİ VAR

Şiddetli yağışlarda Bakırcılar Çarşısı'nda can tehlikesinin de olduğunu anlatan esnaf, "İnsanlar tarihi çarşıyı gezmeye geliyorlar. Altyapının olmaması tehlikede yaratıyor. Şiddetli bir yağışta sel suları çoluk çocuk önüne alır gider. Onun için bir an önce burada altyapının yapılması, yağmursuyu tahliye hattı döşenmesi lazım." dediler. Meral KINACILAR