Tarihi çarşıya güvenlik görevlisi tahsis edildiğini belirten açık, "Bizler ilgililere bu hırsızlık olaylarının Gaziantep'e yakışmadığını, dünyanın en güzel çarşısına sahip bir kentin hırsızlarla uğraştığını anlattık. Bizim sesimizi duyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, bu işe el attı. Bizlere güvenlik tahsis etti” dedi.

CEZA VERİLMELİ

Hırsızlık yapan bir kişiye caydırıcı ceza verilmesi gerektiğini anlatan Açık, "cezai sistemin artması lazım. Ve bu işi kökünden halletmeliyiz. Belediyenin her yere güvenlik vereceği halide, gücüde yok" diye konuştu.

ESNAF RAHATLADI

Tarihi Bakırcılar Çarşısı’na güvenlik görevlisi tahsis edilmesinin ardından rahatlayan esnaf şunları söyledi:

GÜVENLİK GÖREVLİLERİ ÇARŞIMIZI KORUYOR

Bakırcı Esnafı Niyazi İncenacaroğlu, “Akşam 7’de güvenliğimiz geliyor. Şu anda çarşımızı koruyan 2 güvenlik görevlisi. Oda başkanımız gerekli görüşmeleri yaptı. Ve bu doğrultuda güvenlik tahsis edildi. İlerleyen zamanlarda güvenlik görevlisi sayısı 7’ ye çıkacak. 7 olursa bizim için çok daha iyi olur. Inşallah bir daha böyle olumsuz durumlar yaşamayız” ifadesini kullandı.

SORUN YAŞAMIYORUZ

Bakırcı Esnafı Murat Kasılan, “Güvenlik önlemleri alındı. Alındığı günden bu yana hırsızlık gibi olumsuz vakalarla karşılaşmadık. Şu an bir sıkıntı ve sorun yaşamıyoruz” dedi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

“Hırsızlık olayları şu anda yaşanmıyor” ifadesini kullanan Bakırcı Esnafı Murat Kehrizli “Güvenlik açısından önlemler alındı. Çarşımıza, güvenlik görevlisi tahsis edildi. Onun dışında esnafta zaten kendine göre önlemler almıştı.”

HALA TEDİRGİNİZ

Bakırcı Esnafı Mahmutkan Uşağı, “Belediyemiz Bakırcılar Çarşımıza iki tane güvenlik görevlisi verdi. Akşamları gelip, sabah vakti gidiyorlar. Güvenlik yeterli mi derseniz, hiçbir zaman yeterli değildir. Bunun önü kesilmez. Bir aydan beri hırsızlık olayları yaşamıyoruz. Ama hala tedirginiz” dedi

CAYDIRICI DEĞİL

36 yıldır bu mesleği iştirak ettiğini belirten Bakırcı Ustası Bülent Doymaz “ Şu an için iki kişi yeterli değil. Bu çarşının altı girişi var. İki kişi nasıl koruyacak? İki kişi caydırıcı ama bir önlem değil. Hırsızların halen gezindiğini biliyoruz” şeklinde konuştu. AYŞEGÜL BAĞCI