Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, okulların açılmasına az bir süre kala okul ve kırtasiye malzemelerine yönelik denetimleri de arttırdıklarını belirti. Kırtasiye, okul önlüğü ve ayakkabılarına yönelik 5-9 Eylül 2011 tarihinde Ankara,İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen denetimleri hatırlatan Yazıcı, bu denetimlerde 43 firmada 33 bin 556 adet ürünün denetlendiğini, 28 firmanın 12 bin 718 adet ürününün ilgili düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.
Bakan Yazıcı, tüketici ürünlerine yönelik denetimleri 81 ildeki ticaret il müdürlükleri vasıtasıyla sürdürdüklerini belirterek, ürünleri Türkiye'ye giriş aşamasında olduğu kadar iç piyasaya girdikten sonra da takip edebildiklerinin altını çizdi. Gümrük ile iç piyasanın birbirinden bağımsız olduğu bir Piyasa Gözetim Denetim sisteminin düşünülemeyeceğine dikkati çeken Yazıcı, Bakanlığın önümüzdeki döneme ilişkin planlarını ve yapılanmasını gümrük ve iç piyasanın entegre olduğu ve etkin bir denetim ve takip mekanizmasının oluşturulduğu bir yapı üzerine kurduğunu vurguladı.
GÜVENSİZLİK ORANI AZALDI
Kırtasiye, okul önlüğü ve ayakkabılarına yönelik 5-9 Eylül 2011 tarihinde Ankara,İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen denetimleri hatırlatan Yazıcı, bu denetimlerde 43 firmada 33 bin 556 adet ürünün denetlendiğini, 28 firmanın 12 bin 718 adet ürününün ilgili düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.
CEZA UYGULANDI
Yazıcı, o dönemde genel olarak denetim sayılarına bakıldığında kırtasiye ürünlerindeki güvensizliğin yüzde 53, çocuk ayakkabılarındaki güvensizlik oranının da yüzde 87 olduğunu belirterek, bu firmalara yönelik güvensiz ürünlerin toplatılması, piyasaya arzının yasaklanması ve ilanına ilişkin idari yaptırımların uygulandığını, 2011 yılı için uygulanan idari para cezası miktarının 554 bin 715 lira olduğunu kaydetti.
GAZİANTEP'TE AYAKKABI VE KIRTASİYE DENETİMİ
Yazıcı, 16 Eylül'de okulların açılacağının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dolayısıyla biz okulların açılmasına az bir süre kala denetimlerimizi de arttırdık. 22-23 Ağustos tarihlerindeTrabzon, 26-27 Ağustos tarihlerinde İstanbul, 28-29 Ağustos tarihlerinde İzmir ve 6 Ağustos'ta Şanlıurfa illerinde yapılacak. İlave olarak Adana, Bursa, Eskişehir,Gaziantep, Kayseri ve Konya illerinde okul kıyafetleri ve ayakkabıları denetlenecek. Bakanlık olarak ürün güvenliği konusundaki politikamız."
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, okulların açılmasına az bir süre kala okul ve kırtasiye malzemelerine yönelik denetimleri de arttırdıklarını belirti. Kırtasiye, okul önlüğü ve ayakkabılarına yönelik 5-9 Eylül 2011 tarihinde Ankara,İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen denetimleri hatırlatan Yazıcı, bu denetimlerde 43 firmada 33 bin 556 adet ürünün denetlendiğini, 28 firmanın 12 bin 718 adet ürününün ilgili düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.Bakan Yazıcı, tüketici ürünlerine yönelik denetimleri 81 ildeki ticaret il müdürlükleri vasıtasıyla sürdürdüklerini belirterek, ürünleri Türkiye'ye giriş aşamasında olduğu kadar iç piyasaya girdikten sonra da takip edebildiklerinin altını çizdi. Gümrük ile iç piyasanın birbirinden bağımsız olduğu bir Piyasa Gözetim Denetim sisteminin düşünülemeyeceğine dikkati çeken Yazıcı, Bakanlığın önümüzdeki döneme ilişkin planlarını ve yapılanmasını gümrük ve iç piyasanın entegre olduğu ve etkin bir denetim ve takip mekanizmasının oluşturulduğu bir yapı üzerine kurduğunu vurguladı.GÜVENSİZLİK ORANI AZALDIKırtasiye, okul önlüğü ve ayakkabılarına yönelik 5-9 Eylül 2011 tarihinde Ankara,İstanbul, İzmir ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen denetimleri hatırlatan Yazıcı, bu denetimlerde 43 firmada 33 bin 556 adet ürünün denetlendiğini, 28 firmanın 12 bin 718 adet ürününün ilgili düzenlemelere aykırı olduğunun tespit edildiğini anımsattı.CEZA UYGULANDIYazıcı, o dönemde genel olarak denetim sayılarına bakıldığında kırtasiye ürünlerindeki güvensizliğin yüzde 53, çocuk ayakkabılarındaki güvensizlik oranının da yüzde 87 olduğunu belirterek, bu firmalara yönelik güvensiz ürünlerin toplatılması, piyasaya arzının yasaklanması ve ilanına ilişkin idari yaptırımların uygulandığını, 2011 yılı için uygulanan idari para cezası miktarının 554 bin 715 lira olduğunu kaydetti.GAZİANTEP'TE AYAKKABI VE KIRTASİYE DENETİMİYazıcı, 16 Eylül'de okulların açılacağının altını çizerek, şu değerlendirmelerde bulundu: "Dolayısıyla biz okulların açılmasına az bir süre kala denetimlerimizi de arttırdık. 22-23 Ağustos tarihlerindeTrabzon, 26-27 Ağustos tarihlerinde İstanbul, 28-29 Ağustos tarihlerinde İzmir ve 6 Ağustos'ta Şanlıurfa illerinde yapılacak. İlave olarak Adana, Bursa, Eskişehir,Gaziantep, Kayseri ve Konya illerinde okul kıyafetleri ve ayakkabıları denetlenecek. Bakanlık olarak ürün güvenliği konusundaki politikamız."