Gaziantep heyeti, Çevre Bakanlığında Bakan Murat Kurum ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de katıldığı toplantıda Nizip çayının temizliği, arıtma tesisi ve OSB bölgesiyle ilgili konuları görüştü.

NİZİP ÇAYI, OSB, ARITMA TESİSİ TALEBİ İLETİLDİ

GASKİ, Tarım ve Orman ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri ve Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı’nın da katıldığı toplantıda Nizip çayının temizliğine yönelik çeşitli kararlar alındığı öğrenildi.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Nizip Belediye Başkanı Mehmet Sarı, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde sahada yapmış oldukları çalışmalarda vatandaşların iletmiş olduğu sorunlardan biri olan Nizip Çayı'nın iyileştirilmesi konusunu seçimlerden hemen sonra değerlendirmeye alıp konuyu Ankara'ya taşıdıklarını söyledi. Sarı, “Bunun üzerine bugün Adalet Bakanımız Sayın Abdulhamit Gül öncülüğünde, Gaziantep milletvekillerimiz, Gaziantep Valimiz Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in de katılımıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bey'i ziyaret ettik." dedi. Burada yaptıkları görüşmede Nizip Çayı'nın iyileştirilmesi, Organize Sanayi Bölgesi'nin daha ileri arıtmaya geçmesi ve Nizip'e arıtma tesisinin yapılması ilgili beklentilerini illettiklerini belirten Belediye Başkanı Sarı, "Bakan Bey de konuyla ilgili tüm ayrıntıları verilen bilgilerle öğrenerek sorunun çözümü için gerekli talimatları verdi. Yapılan toplantının hayırlı olmasını diliyorum." dedi.