Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ihracatta nakliye maliyetlerinin aşağı çekilmesine dönük olarak, Mersin Limanı'ndan yapılacak sevkiyatlarda kamyon ve TIR'lara ÖTV'siz KDV'siz akaryakıt verilmesi uygulamasına izin veren kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini açıkladı.
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan tarafından yapılan açıklamada, ihracatta nakliye maliyetlerinin aşağı çekilmesine dönük olarak 7 limanda uygulanan, ihracat malı taşıyan kamyon ve TIR'lara ÖTV'siz ve KDV'siz akaryakıt verilmesi uygulamasının Mersin Limanı'nda da uygulanmasına izin veren ve Bakanlar Kurulu'nca hazırlanan kararnamenin Cumhurbaşkanı'nın onayından geçtiğini belirterek, yarınki Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini bildirdi.

-MERSİN LİMANI DAHA
ETKİN KULLANILACAK-

Mersin Limanı'ndan yapılacak sevkiyatlarda maliyetleri azaltacak olan KDV-ÖTV istisnası Anadolu ihracatçıları ve sanayicilerine ek olarak, Avrupa'dan üçüncü ülkelere (Orta Doğu ve BDT ülkelerine) transit yük taşıması yapan firmaların da Mersin Limanı'nı daha etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak. Mersin limanı hinterlandında bulunan Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Konya ve Kayseri gibi illerden daha düşük fiyatla AB ülkelerine taşıma gerçekleştirilebilecek. Başta İtalya olmak üzere, Batı Avrupa'ya ve Kuzey Afrika'ya (Mersin-İskenderiye Ro-Ro Hattı'nın faaliyete geçmesi ile birlikte) yönelik ihraç taşımaları artacak.