Söz konusu düzenlemelerden birinin ''alt işverenlik'' konusu olduğunu belirten Çelik, ''Taşeron olarak tarif ettiğimiz işçilerin sorunlarını çözeceğimizi burada ifade etmek istiyorum. Bunların izin, ücret, kıdem tazminatı ve sendikalaşma gibi talepleri var. Bu sorunlar bu dönemde çözüm bulacak'' dedi. 
 MESLEKSİZLİK ORTADAN KALKACAKBakanlık, işsizlik meselesini çözmek için de yoğun bir çalışma yürütüyor. Bu konuya işaret eden Çelik,Türkiye'de 2,5 milyon işsiz bulunurken iş gücüne de yoğun talebin olduğunu dile getirdi. 
Çelik, şunları kaydetti: "Şimdi sanayicilerle görüşüyoruz, 'eleman ihtiyacı var' diyor, 2,5 milyon işsizden bu ihtiyacı temin edemiyor. Yani hem iş beğenmeme durumu diyebiliriz veya işçinin niteliği buna uyum sağlamıyor diyebiliriz. Dolayısıyla bu konudaki arz ve talebi dengelemeye dönük çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz. Mesleksizliği ortadan kaldıracak bir çalışmayı bu dönem daha da yoğunlaştıracağız"

ENGELLİ İSTİHDAMI

Bir başka önemli çalışmalarının, engellilerin istihdamı konusunda olduğunu dile getiren Çelik, "'Bu konuda da önemli yönetmelik değişiklikleri yaptık. Türkiye'de engelli istihdam kotası 300 bindir. Fakat şu anda 40 bin kişi istihdam ediliyor. 260 bin kadro açık. Yani Türkiye'de 11 milyon çalışanı hesap ederseniz ve istisnaları çıkartırsanız, kota yüzde 3'ten 300 bine tekabül ediyor ve bu açığı da önümüzdeki dönemde Bakanlığımız içerisinde yapılacak duyurularla, yapılacak sınavlarla bütün bu kotaların doldurulması ve çok sayıda engelli kardeşimizin istihdam edilmesiyle ilgili çalışmalarımızı şu anda yoğun bir şekilde sürdürüyoruz.''