Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, ilk yurt içi gezisini gerçekleştirdiği şehrimizde internet yasasının sansür anlamına gelmeyeceğini sadece özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik düzenlemeyi içerdiğini söyledi. İşler, meclise sevk edilen dershane yasasıyla ilgili kapatmanın söz konusunu olmadığını ifade ederek, "Dershanelerde kapatma yok biliyorsunuz, dershanelerin dönüşümü söz konusu. Bu zamanın gereklerine ayak uydurmak için yapılan bir düzenleme. Bir kapatma söz konusu değil" dedi.

SANSÜR YOK

Emrullah İşler, internet yasasıyla ilgili ise herhangi bir sansürün olmadığını sadece özel hayata yönelik ihlalin bulunduğu sayfanın kapatılacağını ifade ederek, "İnternet meselesinde, özel hayatın gizliliğinin korunmasına yönelik bir düzenleme var. Herhangi bir sansür yok ve bu tip değerlendirmeleri de yanlış buluyoruz. Bildiğiniz gibi mevcut düzenlemeden önceki düzenlemede tamamen sitenin kapatılması söz konusuydu, ama şimdiki düzenlemede herhangi bir özel hayata yönelik bir ihlal söz konusuysa ilgili sayfanın kapatılması söz konusu. Bu da sadece mahkeme kararıyla olacak bir iş. Dolayısıyla son günlerde de bir takım olaylar yaşanıyor. Özel hayatın gizliliği, aile hayatının korunması konusunda bir tedbir almış bulunuyoruz. Ama bunu bazılarının bir sansür gibi takdim etmesini yanlış buluyorum. Böyle değerlendirmeleri de hayretle ve esefle karşılıyorum. Bizim yasaklarla mücadelemiz herkes tarafından biliniyor. 11 yıl içerisinde bu şekilde bir değerlendirme yapılmasını seçime yönelik olarak değerlendiriyorum. Kesinlikle doğru bir değerlendirme değil" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler de görevine başladıktan sonra ilk yurt ziyaretini Gaziantep'e gerçekleştirdiğine işaret etti. Konuşmaların ardından Rektör Coşkun, Emrullah İşler'e hat sanatından yapılmış bir tablo hediye etti ve serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılışını yaptığı sergiyi gezen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

VALİ ATA’YI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.. Gaziantep’te uygulanan projeler ve çalışmalarla ilgili Vali Ata’dan bilgi alan Başbakan Yardımcısı İşler, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından görüşme basına kapalı olarak devam etti. HABER MERKEZİ