Yapılan bilgilendirmeyle birlikte uygunluk kontrollerinin tamamlanacağı tarih, peşinat ödeme süreci ve satış işlemleri için hazırlanması gereken belgeler netleşti.
Kura sonucunda ismi belirlenen hak sahiplerinin, belirtilen tarihler içerisinde işlemlerini eksiksiz tamamlamaları gerektiği bildirildi.
Uygunluk Kontrolleri 3 Ağustos'a Kadar Tamamlanacak
Gazi Konut tarafından yapılan açıklamaya göre, kura sonucunda hak sahibi olan vatandaşların yeterlilik ve uygunluk incelemeleri 3 Ağustos 2026 tarihine kadar sürdürülecek. İncelemelerin tamamlanmasının ardından hak sahipleri satış sürecine ilişkin bilgilendirilecek.
Yetkililer, sürecin herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına belirlenen takvim doğrultusunda yürütüleceğini ifade etti.
Peşinat Ödemeleri İçin Tarihler Açıklandı
Hak sahiplerinin peşinat ödemeleri 3-8 Ağustos 2026 tarihleri arasında alınacak. Satış ofisinde gerçekleştirilecek işlemler öncesinde vatandaşların istenen belgeleri eksiksiz şekilde hazırlamaları gerekiyor.
Belgelerinde eksiklik bulunan vatandaşların işlem sürecinde mağduriyet yaşamamaları için evraklarını önceden kontrol etmeleri istendi.
Satış İşlemleri İçin Bu Belgeler İstenecek
Satış ofisinde yürütülecek işlemler kapsamında tüm hak sahiplerinden;
- İkametgâh belgesi,
- Tapu kaydı,
- Birinci derece yakınına ait tapu kaydı
talep edilecek.
Kontenjan türüne göre ise ek belgeler de istenecek. Emekli kontenjanından hak kazanan vatandaşların emeklilik durumunu gösteren belgeyi, engelli kontenjanından yararlananların engellilik durumunu gösteren resmi evrakı, gazi ve şehit yakını kontenjanından hak sahibi olanların ise ilgili statülerini belgeleyen resmi evrakı ibraz etmeleri gerekecek.
Detaylı Bilgilendirme Hak Sahiplerine Yapılacak
Gazi Konut AŞ, satış ofisinde yürütülecek sözleşme işlemleri, ödeme planı ve diğer teknik ayrıntılara ilişkin detaylı bilgilendirmenin hak sahiplerine ayrıca yapılacağını duyurdu.
Açıklamada ayrıca, Bahçelievler Projesi kapsamında kura sonucu hak sahibi olmaya hak kazanan tüm vatandaşlar tebrik edilerek, projenin ailelere hayırlı olması temennisinde bulunuldu.




