MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dolar başta olmak üzere para piyasalardaki yükselişi 2001 yılındaki kriz dönemine benzeterek, "senaryo aynı hedef 2001'de Ecevit'ti şimdi Erdoğan. Ekonomi batarsa hep beraber batarız" dedi.

Bahçeli, genel af konusunda ise "erken uyarı yapıyoruz" değerlendirmesi yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "b ve c planlarımız var" çıkışını ise "B ve C planlarını amaçladığını bilemiyorum. Bu tartışmaya MHP’yi sokmak doğru değil. Recep Tayyip Erdoğan 1. turda seçilir. MHP de TBMM’de güçlü bir yapı oluşturur" sözleriyle yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne "Al bayrak" benzetmesi yapan Bahçeli, MHP'denFETÖ'yü temizlediğini savundu. FETÖ'cü 5 bin hakim ve savcı ayıklanırken, bunların yargılayıp cezalandırdığı insanların korunması gerektiğini öne süren Bahçeli, bu mağdurların mahkemesinin yeniden görülmesini istedi. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin bisiklete binme ve diğer adaylara bağışta bulunması konusunda ise Bahçeli, "Cem Yılmaz’la yarışılmaz. Para gönderme velespite (Adana ağzı bisiklet). Pedal gücüyle gitmeye çalışıyor diğeri aya gidiyor. Velespitle bir tur atmasın sonra İnce. Velespite heveslenmesin" dedi.

BATARSAK HEP BERABER BATARIZ

2000, 2001’li yıllarda bu durumları yaşarken ısrarla söylenen bir şey vardı. Efendim ‘Bunu piyasa satın almaz’. Erdal Sağlam isimli bir köşe yazarı vardı çok sık kullanırdı. Piyasa dediğin İstanbul’da yüz büyük işletme veya holding. Hepsinin Menkul Kıymetler Borsası’ndaki hisse senedi hareketliliği çok cüzi.Bunu satın alsa ne olur, almasa ne olur? Şimdi yine böyle bir küresel olgu Türkiye’de ekonomik yönden de sıkıntı yaratmayı amaçlamış görünüyor bana göre. Türkiye’de madem ki siyasi yönden bir istikrara ihtiyaç var, temel hak ve özgürlüklerin yeniden güçlendirilmesini istiyorsunuz o zaman ekonomik krizi büyük bir oranda aşabilecek birlikteliği sağlayıp Türkiye’yi bu yönüyle bir çöküntüden kurtarmamız lazım. Bu çok önemlidir. Türkiye’de ekonomik kriz sadece iktidarı, iktidara destek verenleri, bazı STK’ları boğacak, diğerleri yaşayacak! Böyle şey olur mu? Çöküntü çöküntüdür. Çöküntünün altında kalan da çok zor durumlara düşer. Yurtdışına jurnallerseniz; bir takım çevreler hala Türkiye üzerinde oyunlar oynar bozgunculuk yapmaya çalışır.Türkiye’ye gelecek olan bir takım sermaye hareketlerini durdurup, geciktirmek gibi oyunlarla bir siyaseti neticelendireceklerini zannediyorlarsa o kimseye yar olmuyor. 2001 yılındaki siyasi olayları o zaman hükümette olmamız sebebiyle yaşadık.