Bağımlılığa neden olan temel sorun beyindeki kayıt noktaları. Sigara, alkol ve uyuşturucu maddeyi hatırlatan beyindeki kayıtların tespiti ve silinmesi sonucu bağımlı kişi, hayatının sonuna kadar bu bilgiyi unutarak bu bağımlılığından kısa sürede, kalıcı olarak kurtulabiliyor.

Alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı nedeni ile beyinde hasar gören noktaların tespit edilip değiştirilmesi ile gerçekleşen Neurofeedback Bilimsel klinik araştırmalar sonucu 3 önemli psikiyatrik tedavi yöntemi arasında sayılmaktadır. Harvard üniversitesinde çalışmalarını sürdüren Psikiyatri Uzmanı Dr. Tanju Sürmeli, ülkemizde de gündemden düşmeyen bağımlılık tedavisiyle ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Maddeye Bağımlı Hale Gelen Kişi Değil Beyin

Bilinçaltına farkında olmadan alınan kayıtların, sorun olarak yaşadığımız her şeyin temelini oluşturabildiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Dr. Tanju Sürmeli, “Maddeye bağımlı hale gelen kişi değil, aslında beynimiz. Beyin kayıtları kişiye otomatik olarak sigarayı, alkolü ve uyuşturucuyu hatırlatıyor ve yönlenmesini sağlıyor. Beyindeki bu noktaların tespit edilip bağlantıların onarılmaması ve kayıtların değiştirilmemesi halinde tedaviler (ayakta, yatarak, psikoterapi ve ilaç tedavisi gibi) kesin sonuca götürmeyebiliyor. Madde bağımlılığı beyindeki bağlantı noktalarının düzeltip, kişiyi bağımlı kılan ve zarar veren kayıtların değiştirilmesini sağlayan ilaçsız Neurofeedback tedavi yöntemi ile genelde kalıcı olarak tedavi edilebiliyor” açıklamasında bulundu.