Başarısını dünya ikinciliği ile taçlandıran milli sporcu, bir yıl önce kaybettiği babasının görmeyi çok istediği dünya şampiyonluğuna ulaşabilmek için var gücüyle çalışıyor.

Küçük yaşlarda başladığı judoda önemli başarılara imza atan 22 yaşındaki işitme engelli milli sporcu Zehra Özbey, geçen yıl vefat eden babasının son isteği olan dünya şampiyonluğuna ulaşmak için gece gündüz çalışıyor.

Zehra Özbey, AA muhabirine yaptığı açıklamada, judoya bir hevesle 8 yıl önce başladığını belirtti.

İlk başlarda zorlanmasına rağmen yine de çok çalıştığını vurgulayan milli sporcu, "Bir yandan da eğitimime devam ettim. Desinatörlük bölümünü bitirdim. Geçen yıl Gaziantep Üniversitesi'nde beden eğitimi öğretmenliği bölümüne başladım. İkinci sınıftayım. Onu da bitireceğim." dedi.

Zehra, 2012'de Venezuela'da düzenlenen İşitme Engelliler Judo Dünya Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu ifade ederek, Samsun'da geçen yıl gerçekleştirilen İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası'nda 52 kiloda ikinci, 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda ise üçüncü olduğunu dile getirdi.

DÜNYA ŞAMPİYONU OLACAĞIM

Tek isteğinin dünya şampiyonluğu olduğunu ifade eden milli judocu, şunları söyledi:

"Bu spora başladığımdan beri iyi dereceler aldım. Ailem, özellikle de babam dünya şampiyonu olmamı çok istiyordu. 'Kızım birinci ol da gel' dedi. Geçen sene Samsun'a giderken 'birinci olup geleceğim' diye söz vermiştim. Ben oradayken babam vefat etmiş. Bu acıyla ikinci oldum. Gaziantep'e geldiğimde mezarına gittim, madalyamı mezarına koydum. Ama o göremedi. Çok canım yandı. Şimdi tek isteğim dünya şampiyonu olmak. Babamın son isteğini yerine getirmek istiyorum. Babam için dünya şampiyonu olacağım."

Zehra'nın fitness eğitmeni Tolga Çingiloğlu da milli sporcunun, disiplinli olduğunu ve hedefine ulaşmak için çok çalıştığını kaydetti.

Milli judocunun babası için dünya şampiyonu olmak istediğini belirten Çingiloğlu, "Verilen görevleri yerine getiriyor. Çok azimli. Bir kere bile 'yoruldum' dediğini görmedim. Neredeyse her gün antrenman yapıyor. Ben başaracağına inanıyorum. Emeklerinin karşılığını alacak." diyerek sözlerini tamamladı.

A.A