"Yorgunluk, depresyon, unutkanlık gibi sorunların en büyük sebeplerinden birisidir B12 eksikliği. Yaşlıların birçoğunda mide salgısında azalma ve midenin iç yüzeyini oluşturan dokuda tahribat gözlenmektedir, bu nedenle yaş ilerledikçe B12 eksikliği daha çok göze çarpar. B12'nin sinir sistemi üzerindeki etkilerini de düşünerek düzenli olarak B12 vitamini zengini besinler olan kırmızı et ve ürünleri, balık, yumurta sarısı, peynir ve süt tüketmeye özen gösterin" diye konuştu.

Yaşlılığa karşı savunma için C vitamini

Yaşla birlikte C vitamini düzeylerinde düşüş gözlendiğini söyleyen uzmanlar, "C vitamini yaşa bağlı katarakt, kardiyovasküler hastalıklar, enfeksiyonlar ve kansere karşı koruyucu etki gösterir. Ancak besinleri hazırlama, pişirme ve saklama koşullarına dikkat etmediğiniz takdirde önemli miktarlarda C vitamini kaybı oluşabilir.En iyi C vitamini kaynakları sebze ve meyveler; özellikle turunçgiller, yeşilbiber, maydanoz ve domatestir. Yaşlılığa karşı savunma için mutlaka her öğün C vitamini tüketmeyi unutmayınız" ifadelerini kullandı.

Yorulmamak için magnezyum

Uzmanlar, "Kas ve sinirlerde uyarı iletiminin önemli bir belirleyicisi olan magnezyum, kalsiyum ve potasyum dengesinin korunmasında da etkindir. Kandaki magnezyum düzeyi sinir ve kas hücreleri arasındaki sinyallerin geçişi için de gereklidir. Günlük diyetinde 1 miligramdan az bakır tüketen bireylerde plazma kolesterolünün yükseldiği, glikoz toleransının azaldığı ve kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskinin arttığı yapılan çalışmalarda belirtilmektedir.Kalp sağlığınızı korumak için diyetinizde yeterli miktarda bakır tüketmeyi unutmayın. En iyi bakır kaynakları; susam tohumu, fıstık, kuru baklagiller, balık, kakao, yumurta ve koyu yeşil yaprakl