Mahkeme heyeti, Yener'in müsnet suçu işlediğine dair iddia dışında cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmaması sebebiyle beraatine hükmetti.

HİÇ BİR UNSURA RASTLANMADI

2. Ağır ceza mahkemesindeki duruşmada, örgüte bağlı olan delillerde hiç bir unsura rastlanmadığını beyan etti. Yener'in üzerine atılı ihbarlarla ilgili de raporun verildiği duruşmada, HPS'lerden (bilgi teknolojileri) telefonun nereden çekip çekmediği, kayıtlar, MİT raporu, MASLAK raporu okundu.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

15 Temmuz gecesi Ali Yener için ihbarda bulunan S.A isimli bir kişinin bilgi işlem müdürü olduğu da söylendi. Ali Yener tutuklandıktan sonra A isimli bir kişinin de ihbarda bulunduğu belirtildi. Mahkeme heyeti ihbarda bulunan bu kişilerin daha sonra savcılığa giderek şikayetlerini geri çektiklerini ve "bu sevilen, vatansever bir insansız. Biz şikayetimizi geri çekiyoruz. Yanlış yapmışız" dediği öğrenildi.

SAVCI TALEP ETTİ

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz yargılanan Yener ile avukatı katıldı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Yener, herhangi bir örgütle bağlantısının olmadığını ve suçsuz olduğunu belirterek, beraat talebinde bulundu. Cumhuriyet savcısı, sanığın beraatine karar verilmesini talep etti.

İNANDIRICI DELİL YOK

Mahkeme heyeti, Yener'in müsnet suçu işlediğine dair iddia dışında cezalandırılmasına yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil bulunmaması sebebiyle beraatine hükmetti. AA