Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Gaziantep Barosu'nu ziyaret ederek avukatlara projelerini anlattı. Şahin, bir avukatın 'Suriyeli vatandaşların istihdamına, kayıtdışılığına yönelik bir projeniz var mı?' şeklindeki sorusuna, "11 Nisan'da mültecilerle ilgili yasa çıkardık. Bunun yönetmeliği çıkacak. Bu soruların bütün cevabı o yönetmelikte olacak. Suriyelilerin nasıl kayıt içine gireceğiyle ilgili her şey bu yönetmelikte olacak" diye yanıt verdi.

Ak Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin beraberinde milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Nejat Koçer, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Başkanı Ahmet Uzer ile birlikte, seçim çalışmaları kapsamında dün Gaziantep Barosu'nu ziyaret ederek projelerini anlattı, avukatların sorularını yanıtladı.

GAZİANTEP'İN GURUR DUYDUĞU SİYASETÇİ

Toplantının açılışında konuşan Gaziantep Barosu Başkanı Ali Elibol, belediye başkan adaylarından son olarak Fatma Şahin'i ağırladıklarını söyledi. Elibol, Fatma Şahin'in milletvekilliği, bakanlık yapmış başarıyla Gaziantep'i temsil etmiş biri olduğunu belirterek, "Sayın Şahin Gaziantepimizin yetiştirdiği gurur duyduğu önemli siyasetçilerden biridir. Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında da kendisine başarılar dilerim. Allah yolunu açık etsin" dedi.

TARAFSIZ YARGI OLMAZSA OLMAZIMIZ

Tüm siyasi parti liderlerinin 30 Mart seçimlerini bir mahalli seçim değil, genel seçim, hatta referandum anlamında gördüğünü belirten Elibol, bazı sorunlara da değindi. Elibol, "Toplumda adalet duygusunun oluşmasını ve korunmasını sağlayacak bağımsız ve tarafsız yargı aynı zamanda çağın yönetim biçimi olan demokrasinin de olmazsa olmaz koşuludur" dedi.

STAD'IN YERİ TİCARİ ALAN OLMAYACAK

Fatma Şahin de, sinevizyon eşliğinde ulaşım, trafik, çevre başta olmak üzere seçilmesi halinde kent için yapacağı projeleri anlattı. Sunumunun sonunda Avukatların sorularını yanıtlayan Şahin, stadın yerinin ticari alan yapılacağı ile ilgili bir soruya, "Böyle bir şey olamaz. Bu işin birebir takipçisi olduk. Stad'ın yeri ticari alan olacak diyorlar. Çok da üzülüyorum" dedi.

SAĞLAM DURMAK LAZIM

Bir avukatın, kamuoyunda rahatsızlık yaratan imar uygulamalarıyla ilgili ne düşündüğünü sorması üzerine Fatma Şahin, "Kişi bazlı değil şehrin geleceği üzerinde çok net bir duruşumuz olduğu zaman bunlar kendiliğinden çözülür, sağlam durmak lazım o konudada bizim 12 yıllık bir tecrübemiz var. Herkese eşit mesafa ve hak ve adalet ölçümüz olacak. İnşallah başaracağız" dedi.

15 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ ÇALIŞTI

'Suriyeli vatandaşlara yönelik bir projeniz var mı?' diyen bir avukatın sorusuna cevap veren Fatma Şahin, "Gaziantep'te şu anda 200 bin Suriyeli yaşıyor. Kilis'in nüfusu 80 bin, ancak 90 bin Suriyeli yaşıyor. Kilis'te yeni bir şehir var. Ancak bizim muhteşem bir beraber yaşama kültürümüz ve sorun çözme kapasitesimiz var. Gaziantep'te oda ve esnaf örgütlerinin de olduğu 15 sivil toplum kuruluşu çalıştı. Biz bunu nasıl çözeceğiz diye. Hazıra dağ dayanmaz. İşin güvenlik, sağlık, ekonomi boyutu var. Bu konuda bir rapor hazırlandı. Bu raporu Başbakan yardımcımıza, Çalışma Bakanlığına götürdük" dedi.

HERŞEY BU YÖNETMELİKTE OLACAK

Kendi vatandaşımızı mağdur etmeden, Suriyeli'lerin istihdamı için önerilerin dikkate alındığını söyleyen Şahin, "Kayıtdışılıktan rahatsız esnafımız var. Trafikte sorun yaşanıyor. İki araba çarpışmısça, olan bizim sürücümüze oluyor. Bir patlama oldu, kayıtdışı işçi çalıştırdıkları için işveren sorun yaşadı. Önceliğimiz kendi vatandaşımız,, kendi vatandaşımızı mağdur etmeden, onların taleplerini yerine getirecek düzenlemeler. Esnafımızın önerileri, sanayicilerimizin ve hizmet sektörümüzün önerileri var. 11 Nisan'da mültecilerle ilgili yasa çıkardık. Bunun yönetmeliği çıkacak. Bu soruların bütün cevabı o yönetmelikte olacak. Suriyelilerin nasıl kayıt içine gireceğiyle ilgili her şey bu yönetmelikte olacak" dedi.

ÖNEMLİ BİR ALTYAPI OLUŞTURACAĞIZ

'Yönetmeliğe göre belki belli sektörlerde kota sistemi uygulanır' diyen Şahin, "Bu tür önerileri bizim sanayicimiz, esnafımız, vatandaşımız bize söylüyor. Onların çözüm önerileri çok önemli. Bu arada Suriye konusunda Gaziantep farkını net gördük. Türkiye'de hiç bir il çözüm önerileriyle gelmiyor. Bizim arkadaşlarımızın raporu var. Yaşadığımızı sorunları çözecek bir yönetmelik haline dönüştürdüğümüz zaman bu işi çözmüş olacağız ve bu konuda önemli bir altyapıyı oluşturmuş olacağız" dedi. Meral KINACILAR,Bahri GEBEL