Karşılaşmanın ilk dakikaları iki ekibin karşılıklı sayılarına sahne olurken Gaziantep ekibi rakibine karşı Mark Lyons’ın üst üste sayılarıyla skorda öne geçti. Ancak farkın açılmasına izin vermeyen Tenerife, üçlükler ile etkili oldu. Mücadelenin ilk 6 dakikası 17-16 deplasman ekibinin üstünlüğü ile geçildi. Bol skorlu geçen ilk bölümün ardından, çeyreğin ikinci kısmında iki takım da skor üretmekte zorlandı. İspanyol temsilcisi, bulduğu seriyle 23-18 öne fırladı ve koç Stefanos Dedas, çeyreğin bitimine 1 dakika kala ilk molasına gitti. Moladan Can Uğur Öğüt’ün 2+1’lik hücumuyla dönen Gaziantep Basketbol, ilk çeyreği 25-21 geride tamamladı.

İkinci çeyrekte 2 dakika 13 saniye boyunca iki takım da sayı bulamadı. Jure Balazic’in üçlüğü ile farkı 1’e indiren temsilcimiz, bulduğu 8-0’lık seri ile rakibi karşısında önce öne geçti sonra da farkı 4 sayıya çıkardı. Çeyrek ortasında rakibine bir kez daha yakalanan Dedas’ın öğrencileri 7-0’lık bir seri daha buldu ve farkı bu kez 8 sayıya kadar çıkardı. (44-36) Devrenin bitimine 4 saniye kalan Mateusz Ponitka’nın sayılarına engel olamayan Gaziantep Basketbol, soyunma odasına 6 sayı farkla 46-40 önde girdi.

İkinci yarıya Ponitka’nın sayılarıyla 4-0’lık bir seriyle başlayan Tenerife’yi Sean Armand ile durduran Gaziantep Basketbol, rakibi karşısında farkı tekrar 6 sayıya çıkardı. Pota altında Fran Vazquez’in alçak post oyunlarını durduramayan temsilcimiz, Ponitka’nın da İspanyol yıldıza katkı vermesiyle rakibi karşısında geriye düştü. Uzunlarıyla etkili olan Tenerife’nin farkı açmaya çalıştığı sırada Can Uğur Öğüt bir kez daha sorumluluk aldı ve bulduğu üçlükle farkı 1’e indirdi. (61-62) Son bölüm karşılıklı sayılarla geçildi ve son 10 dakikalık dilime 65-67 deplasman ekibinin üstünlüğü ile girildi.

Son çeyreğin başında temsilcimiz üst üste hücumlardan boş dönünce Tobey ve White’ın sayıları farkı 7 sayıya çıkardı. (65-72) Bu bölümde iki takım da karşılıklı serbest atış çizgisinden sayılar buldu ve fark korundu. Ancak White’ın üçlüğü ile farkı çift hanelere çıkaran Tenerife karşısında, Stefanos Dedas bir mola daha aldı. Moladan da iyi dönemeyen temsilcimiz karşısında farkı koruyan Tenerife, Gaziantep’in çabalarına rağmen son 2 dakikaya 8 sayı farkla önde girdi. (73-81) Son bölümde rakibi karşısında istediklerini yapamayan temsilcimiz, sahadan 74-87 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla gruptaki ilk mağlubiyetini alan Gaziantep Basketbol’da Mark Lyons’ın 14 sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Abromaitis 18 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.