Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Muhtarlıklarımız artık sosyal projelere de imza atıyor. Çevre duyarlılığını ön plana çıkararak atık yağ toplama üniteleri oluşturuluyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye Çevre Koruma Vakfı (TUÇEV) ile Muhtarlar Konfederasyonu arasında protokolün imzalandığını belirten Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı, Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Akdeniz, “Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi kapsamındaki çalışmalara ilişkin işbirliği koşullarının belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bu projede, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Belediyeler Birliği ve Muhtarlar Konfederasyonu görev almaktadırlar. Proje ilk olarak, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mersin, Ordu, Sakarya, Trabzon, Kayseri, Manisa, Mardin, Malatya, Muğla, Samsun, Hatay, Urfa, Tekirdağ, Van illerinde başlanacak ve tüm illere yaygınlaştırılarak devam edecektir” diye konuştu.

PROTOKOL YAPILDI

“Yapılan protokole göre illerimizdeki muhtarlık bürolarına yakın uygun alanlara bidonlar ile vatandaşlarımızın evlerinde veya iş yerlerinde kullandıkları atık yağları bir plastik şişenin içine koyarak bu bidonların içine bırakılarak geri dönüşümü sağlamak olacaktır” diyen Başkan Akdeniz, “Ayrıca bu çalışma ile engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha artırıcı tekerlekli sandalye ve akülü sandalye alınmasında yardımcı olmayı hedeflenmektedir. Muhtarlarımıza yeni görev alanları yaratmayı hedeflediğimiz çalışmanın çevre konusunda, duyarlılığımızı ve muhtarların bu hususta, vatandaşın bizlere yüklediği sorumluluk bilinciyle kamuoyuna var olma sebeplerimizi ve en önemlisi çevreye karşı duyarlılığımızı halkımıza yansıtmış olacağız” şeklinde konuştu