Gençleri uyuşturucu madde kullanmaktan vazgeçirmeye çalışanların da kimi zaman güvenlik güçleri ve kolluk kuvvetleri tarafından engellendiğinin sıkca ifade edildiğini belirten Toğrul, "Metamfetamin adlı sentetik bir uyuşturucu türü olan bu madde inanılmaz tehlikelidir ve şu anda Gaziantep’te alenen açıkta çok rahat bir şekilde satılabilmekte ve kullanılabilmektedir. Ateş-Buz’un büyük bir kısmının İran üzerinden Gaziantep’e geldiği belirtilmektedir" dedi.

TOPLUMUN BÜYÜK KISMINA BULAŞTI

"Anlatılanlara göre, öğrenciler, gençler, büyükler kısacası toplumun büyük bir kesimi Ateş-Buz tüketimine başlamış durumdadırlar" diyen Toğrul, "Bu uyuşturucu maddesinin kentimizdeki kullanım yaşı neredeyse 11 yaş seviyesine kadar inmiştir. Bu maddenin fiyatının oldukça pahalı olmasından kaynaklı kızların önemli bölümü bu maddeyi, fuhuş yoluyla temin etmeye, erkeklerin çoğunluğu ise hırsızlığa teşebbüs ederek elde etmektedir. Kokain, Eroin ve Esrar’dan, hatta Bonzai’den daha tehlikeli ve zararlı olan Ateş Buz’u kullananlar yasa dışı her şeyi gözü kara bir şekilde yapabilmektedirler" şeklinde konuştu.

HANGİ MAHALLELERDE VAR ?

Toğrul devamla şunları söyledi: "Gaziantep’te ara ara uyuşturucu kullanımı ve satışıyla ilgili yapılan operasyonlarda kilolarca Metamfetamin maddesi ele geçirilmektedir. Ele geçirilemeyen kısmı ise sokaklarda rahatlıkla satılabilmekte, nasıl kullanılacağına ilişkin bilgilere internet üzerinden dahi kolaylıkla ulaşılabilmektedir. Gaziantep’te Ateş-Buz denilen uyuşturucu, Hacıbaba, Karşıyaka, Düztepe, Vatan ve Güzelvadi mahallelerinde ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Düztepe semti özelinde mahalle sakinleri tarafından aktarılanlar dikkat çekiyor: “Bu madde yani ateş-buz, 10 gençten 6’sına ulaşmış ve her 10 gençten 3’ünün bağımlı durumda olduğu söylenmektedir. Bu maddeyi 2 kere kullanan gençler tıpkı Bonzai’de olduğu gibi bağımlı hale gelmekte, metamfetamin türevi madde halüsinatif etkisi göstermekte ve maalesef sentetik uyuşturucudan kurtulanların oranı sadece yüzde 2 civarındadır. Gaziantep kentinin dört bir yanında uyuşturucu satıcıları ve kullanıcıları konusunda, mevcut denetim ve kontrollerin arttırılıp, artan uyuşturucu bağımlılığının engellenmesi ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla bir komisyon kurulması önem arz etmektedir." HABER MERKEZİ