GAÜN Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen Atatürk Koşusu, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür’ün başlama işaretiyle başladı. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan, çok sayıda öğretim elemanı ve sporcunun da bulunduğu Atatürk Koşusu’na, üniversite öğrencilerinin yanı sıra, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullardan da öğrenciler katıldı. GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Bisiklet Takımı öğrencileri kampuste yaptıkları tur sonrasında, Rektörlük binası önüne gelerek bisiklet gösterisi yaptı.

Rektör Prof. Dr. Gür, 10 Kasımlarda hüzünle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ü yaptıklarıyla muasır medeniyet seviyesine ulaşmak için teminat olarak gösterdiği gençlikle birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Sabah bir çelenk koyma, arkasından anma, konferans, resim sergisi ve geleneksel hale getirdiğimiz Atatürk koşusunu gerçekleştirdik. Bugünü doya doya aynı zamanda da dolu programlarla geçiriyoruz. Gaziantep Üniversitesi her zaman dolu programlarıyla katkı vermeye hazır. Gençliği işin içerisine katarak güzel programlarla devam ettireceğiz” diye konuştu.

Yarışmada, Minik-Kız Erkek Kategorisinde erkeklerde Muhammet Mertbakır birinci olurken, Muhammet Yavuz ikinci, Ercan Yasavur ise üçüncülüğü elde etti. Kızlarda Rabia Özbey birinci olurken, Elif Atılgan ikinci, Gülay Acar üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Rektör Prof. Dr. Ali Gür tarafından verildi. Ortaokul Kız-Erkek Kategorisinde erkeklerde birinciliği kazanan Bülent Dinçer, ikinci olan Muhammet Fatih ve üçüncülüğü elde eden Ahmet Aslan ile kızlarda birinci olan Hatice Kılıç ve üçüncü olan Nisa Öztürk ödüllerini Rektör Danışmanı Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı’nın elinden aldı.

Lise Kız-Erkek Kategorisinde erkeklerde Erkan Ateşoğlu birinci, Erkan Kaplan ikinci, Ali Hüseyin Badem ise üçüncü oldu. Kızlarda Safiye Çiçek birinci olurken, Aslıhan Seki ikinci, Mervenur Bayat üçüncülüğü elde etti. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Genel Sekreter Doç. Dr. Ayhan Doğan tarafından verildi. GAÜN Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Kız-Erkek Kategorisinde erkeklerde Zeki Akdağ birinci, Abdulbaki Karayılan ikinci, Yavuz Bozoğlu üçüncü oldu. Kızlarda Songül Akay birinciliği kazanırken, Dilan Ödek ikinci, Emine Şahin üçüncü oldu. Sporculara madalya ve ödülleri Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mürsel Biçer tarafından verildi. Diğer Bölümler kategorisinde Awale Ahmed Fareh birinci olurken, Ali Sarıkaya ikinci, Mustafa Baysöz üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri GAÜN Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet İşbilir tarafından verildi. İdari Personel Kategorisinde Oğuz Başbenzer birinci, Muhlis Arslan ikinci, Zeki Yücel üçüncü oldu. Dereceye giren sporculara madalya ve ödülleri Doç. Dr. Burak Gürer tarafından verildi. Halk Kategorisinde birinci olan Harun Esen’e de madalya ve ödülü GAÜN Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Öztürk tarafından verildi.

SPOR SERVİSİ