HATAY Valisi Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın, "Gaziantep eski valisi Hatay'a Vali oldu. Emniyetçi eski çalışma arkadaşlarını yanına almak isterse hatırlayın hepsi FETÖ'den ihraç oldu" şeklindeki açıklamasıyla ilgili "Bu açıklama benim için çok da önemli değil. Kendimden eminim" dedi.

BİLGİ ALDI

Hatay Gazeteciler Cemiyeti üyelerini makamında kabul eden Vali Erdal Ata, Cemiyet Başkanı Ahmet Yetişen'den cemiyet hakkında bilgi aldı. Vali Erdal Ata bir soru üzerine Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın kendisi hakkında sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamalara cevap vererek, hiçbir cemaate üye olmadığını söyledi. Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın beyanatının kendisi için çok da önemli olmadığını vurguladı.

GEÇMİŞE BAKMAK GEREK

Hiçbir cemaati desteklemediğini ve hiçbir cemaatin içine girmediğini belirten Vali Ata şunları söyledi: "Milletvekilinin beyanatı benim açımdan çok da önemli değil. Ben kendimden eminim. Onun geçmişte yaptığı televizyon programları ve konuşmalarına bakmak lazım. Ben hayatım boyunca hiçbir cemaatin içine girmedim. Cemaati desteklemedim. Benim Gaziantep'te görev yaptığım dönemde emniyetle ilgili bir takım suçlamaları oldu. Ben Gaziantep'e gittiğimde o arkadaşlar oradaydı. Devletin görevlendirdiği, atamasının yaptığı, müdürler ve kamu görevliler kimse ben onlarla çalıştım. Ben özel olarak uzaydan getirmedim veya görev yaptığım illerden alıp da getirmedim. Eğer onlarda bir sorun varsa atamayı kim yaptıysa onlara sorması gerekir bana değil onu. Muhatabı ben değilim." İHA