Estonya’da kazanarak adını çeyrek finale yazdıran Gaziantep Basketbol takımını ve Gaziantep Futbol Kulübü’nü değerlendiren Güzelbey, önemli tespitlerde bulundu.

Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Güzelbey şunları yazdı;

Bu akşam Basketbolda, Avrupa’da, Gaziantep fırtınası esti. Bir avuç Türk seyircinin de desteği ile Gaziantep Basketbol takımımız bir destan yazdı.

“Kalev Tallinn 72 - Gaziantep 90 “

Gaziantep Basketbol bizim dönemde, birkaç genç arkadaşın, Güven,Enes,Metin …gibi. Gayreti ile kuruldu.

Az ve çok kısıtlı bir bütçe , ama Basketi bilen gençler ve tabii Boray Dai.

Bedavadan az fazla bir paraya alınan Joe Dorsey örneği , sonra bu oyuncunun

FB ve Barcelona yolculuğu.

Aynı sistemi Gzt Bş Belediyespor’da da uyguladık. Yani şimdiki adı Gaziantep FK olan. Ünsal Göksen gibi, 24 saatini Futbol ile geçiren bir arkadaşın yönetimi ve sadece sponsor ve federasyondan gelen kısıtlı bütçe ile başarılı olan ve 1. Lige çoktan bir kulüpten bahsediyorum İlerisi de düşünülerek, Kamerun futbol federasyonu ile ortaklaşa planlanan; Spor Bakanlığının da desteği ile eski Hayvan ahırlarının yerine yapılan Futbol okulunu da, tam hayata geçirmek üzere iken süremiz bitti .

Belediyenin bana göre yapması gereken , profesyonel futbola para bulmak değil, futbol okulu açıp geleceği kurtarmak olmalıdır.

Hedef, Gaziantep’e futbolcu yetiştirmek. Ayrıca İzlanda örneğinde olduğu gibi Gaziantepli antrenörlere destek olmak ve onları Avrupa standartlarında antröner yapmak

Erol Bulut paragözlere bu şehri muhtaç etmemek. Ne hikmetse Sn Fatma Şahin Futbol okulunu kapatıp binayıda Spor Bakanlığına devretmiş.

Spor Bakanlığıda orayı pansiyon yapmış .

Başka ne beklenebilir ki ?

Oysa, bu proje Türkiye’ye örnek bir proje idi .

Kamerun’dan ve Afrika’nın değişik ülkelerden 14-16 yaş gurubu gençler tesbit edilecek, yetenekli Türk gençleri ile birlikte, Gaziantep Bş Bld Futbol okulunda ileriye dönük futbolcu yetiştirilecekti.

Bş Bld spor da, Futbolu bilen ve başarılı bir ekip vardı Sadece federasyondan gelen para ve reklam sponsor desteği ile Hiç kimseden para istemeden yürüyen bir çark

Sn Fatma Şahin’e bu ekipten istifade etmesi gerektiğini, Futbol Okuluna da sahip çakmasını söyledim .

Özellikle Ünsal Göksen gibi 24 saat futbol ile yatıp kalkan birisinden istifade etmesinin faydalı olacağını söyledim .

Sonrası ne mi oldu (?)

Güç odakları, Fatma hanıma Asım’ın ekibinden hiç kimseyi istemiyorum demiş .

O da hem Futbol okulunu hemde Ünsal Göksen ve ekibi yanına bile yaklaştırmadı.

Asım’ın ekibi sanki Erivan dan geldi.

Basketbol da, bugün Avrupa da fırtınalar estiren bu takımın menejeri de unutulmasın ki beğenmedikleri Asım’ın bulduğu birisidir.

Sonuçta, menejerlerin fing attığı, bir yer olduk

Saip Konukoğlu (Allah rahmet eylesin ) menejerleden hiç hoşlanmazdı. Bugün Erol Bulut gibi paragözleri kulübün kapısına bile sokmazdı.

Son söz : Öze dönelim. Unutmıyalım ki Antepli bir teknik adam ile Gzt Bş Bld spora final oynattı. Son dakikada tesadüfi bir golle, süper lig kapısından dönüldü.

Taşıma su ile değirmen dönmez.

330 bin nüfuslu İzlanda örneğini iyi okumak lazım.

Unutmayalım, itfaiyeci kasap bakkaldan kurulu İzlanda mili takımı , futbolun beşiği diye bilinen İngiltere’yi yendi. Lütfen işi bilenlerle, iş yapalım