FETÖ operasyonları neticesinde Gaziantep teşkilatından 800 personelin açığa alındığını aktaran Kılıç, asayiş olaylarının artmasını azalan personel sayısına ve cezaevlerinden salınan suçlulara bağladı.

Kentte asayiş olaylarının arttığına vurgu yapan Kılıç, “Gaziantep’te asayiş olaylarının neden arttığına bakarsak, cezaevleri bu hain örgütle doldu. Cezaevlerinin kapasitesi aşıldığı için KHK’larla suçu az kalan birçok mahkumun affedilmesi sağlandı. Bunlar dışarı çıkınca olaylar geri arttı. Öte yandan Suriyeliler geldikten sonra olayların arttığını biliyoruz, yanı sıra bu operasyonlarla emniyette kişi sayısı azalınca makas açıldı. İşi bilen personellerin yerine yeni gelmiş, kenti bilmeyen kişiler göreve gelince kentteki olayların artması normal” dedi.

Gaziantep’te 4 bin polis görev yapıyor

Derneğin Gaziantep’te 180 üyesi olduğuna dikkat çeken Kılıç, emniyetten ihraç edilen meslektaşları hakkında da bilgi vererek “Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’nden 800’den fazla ihraç edilen isim var. Şu anda kurum 4000 kişiyle görev yapıyor” dedi.

Devlet 3 ayda bir polis alıyor

Teşkilatın 3 ayda bir kadroya eleman aldığına dikkat çeken Kılıç, “Eskiden polis okullarında 2 yıl eğitim verilirdi, sonra 1 yıla düştü bu süre. 15 Temmuz olaylarının ardından kamudan ihraçların gerçekleşmesiyle birlikte polis okullarında eğitim süresi 3 aya düştü. Şimdi devlet 3 ayda bir yeni polisler alıyor. Tecrübe eksikliği yaşanıyor. Hassas noktalarda karar verebilecek mercilerden ihraçlar gerçekleşti o nedenle tecrübe sorunu açık bir şekilde yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Hepsi FETÖ’cü olsa, darbe gerçekleşirdi

Operasyonlar hakkında düşüncelerini aktaran Kılıç, “Sadece verilen emir yerine getiren kimseler için üzülüyoruz. Polis amirinin verdiği kararı sorgulayamaz. İhraçların içinde gerçek suçlular olmakla birlikte birçok memurun da töhmet altında bırakıldığına inanıyoruz. 200 bin kişi atıldı, bunların hepsi FETÖ’cü olsaydı o gece darbe zaten gerçekleşirdi. Ben, emniyetten alınanların ancak yüzde 30’unun direkt bağlantılı olacağını diğerlerinin emre itaat ettiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Emniyet siyasetten bağımsız olmalı

Emniyet teşkilatının siyasetten bağımsız olması gerektiğine dikkat çeken Kılıç, operasyonlar neticesinde işine iade eden isimlerin de olduğuna dikkat çekerek, “FETÖ ile mücadelede yukarıdan aşağıya operasyon yapılmalıydı. Göreve iade edilenler var ama çok az. Hala operasyonların devam ettiğini biliyoruz. Tutuklu bulunanlar başka isimler de verince operasyonların sonu gelmiyor. Bu işin nereye gideceğini kimse kestiremiyor. Gaziantep emniyetinden üst düzey onlarca insan alındı. Şimdi yeni polisler alınırken özellikle dikkat ediliyor. Sütten ağzı yandığı için devlet yoğurdu üfleyerek yiyor. Biz, sürekli emniyet teşkilatının siyasetten bağımsız olması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Narkotik ne yapsın?

Uyuşturucu konusunda halkın muzdarip olduğunu tasdik eden Kılıç, teşkilattaki personel yetersizliğine dikkat çekti ve, “Uyuşturucu konusunda mahallelerde satışlar yapıldığı yönünde halk isyanda ancak narkotik ekipleri uyuşturucu madde piyasaya girmeden müdahale etmeye çalışıyor. Bir köşede bir paket ürün satılmasının önüne geçilmesiyle piyasaya kilolarca sürülen maddenin önüne geçmeye çalışmak aynı değil. Eleman eksikliği nedeniyle de sorun büyüyor” ifadelerini kullandı.

Bu proje çok ilginç

Derneğin özel bir proje geliştirdiğini de aktaran Kılıç, “ Pilot mahalleler tespit ettik, buralarda mahalle sakinlerinden 5 lira alarak özel güvenlik birimleri oluşturulmasını öneriyoruz. Derneğimiz kamu yararına çalışıyor, elde edilen para ile güvenlik görevlileri tutulacak ve sabaha kadar bu görevliler mahallelerde nöbet tutacak. Böylelikle asayiş olaylarının önüne geçileceğine inanıyoruz. Bu proje illa böyle olmalı demiyoruz ama bu bizim hazırladığımız bir öneri. Bekçilik uygulamasına bekliyor bu çalışma” şeklinde konuştu. Tuba CANPOLAT