Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan, bilgisizlik ve ihmalin acı sonucu dediği olay için, “Mahkemelerde elektrik çarpmalarına ilişkin, basına yansımayan birçok dava bulunmaktadır. Bu uygulama hukuki olarak tekrar gözden geçirilmeli” dedi.
MAHKEMELERDE BENZER DOSYA ÇOK
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ferdi Zeyrek’in elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduklarını belirten Arıkan, “Kendisine Allahtan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Manisa halkına sabır ve başsağlığı diliyoruz. Binaların elektrik projelerinin uygulamalarının önemi, bir kez daha, sonucu telafi olamayacak bir sonuçla gündeme gelmiştir. Mahkemelerde elektrik çarpmalarına ilişkin, basına yansımayan birçok dava bulunmaktadır. Bu uygulama sorumluluğunun müeyyidelerinin, caydırıcı olması için, hukuki olarak tekrar gözden geçirilmesi gerekir” diye konuştu.
ELEKTRİK TESİSATLARI YÖNETMELİKLERE GÖRE PROJELENDİRİLMELİ
İhmalin yanı sıra, konunun öneminin yeterince bilinememesinin, istenmeyen hadiselere yol açtığını dile getiren Arıkan şöyle konuştu:”Mesleğimizde her uygulamanın kendi yönetmeliği bulunmaktadır. Elektrik tesisatlarının yönetmeliklere göre projelendirilmesi, uygulanması ve kontrollerin rutin şekilde yapılarak raporlanması halinde, böyle acı olaylar yaşanmayacaktır. Uygulama ve kontrollerin, bu sektörde tecrübeli olan mühendisler tarafından yapılmasının önemini vurgularız.”