HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ile bir araya gelen heyet, HKÜ’nün AR-GE çalışmaları, üniversite-sanayi işbirliği ve vizyonu hakkında genel bilgiler aldı.

AR-GE ve üniversite-sanayi işbirliğinin değerlendirildiği ziyarette Rektör Yılmaz, HKÜ’nün 10. yılında olduğunu belirterek kısa sürede büyüdüğünü ifade etti. "Endüstri 4.0 yolunda önemli çalışmalar yapıyoruz" diyerek üniversite-sanayi işbirliğindeki önemli platformlara değinen Yılmaz, “Kendi enerjimizi kendimiz üretiyoruz. Üniversitemizin kampüsünde güneş enerji tarlamız ve panellerimiz bulunuyor. Bununla birlikte enerji verimliliği açısından bölge için referans bir bina olan olan son teknoloji ile donatılmış Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezini üniversitemize kazandırdık. Akıllı sistemlerin entegre edildiği bu merkezimiz bir ara yüz olarak çalışıyor. Sektör ile akademi arasında köprü kuruyor ve teknoloji transferi için projeler geliştiriyor” dedi.

KAMPÜSLERİ GEZDİLER

Üniversite sanayi işbirliği hakkında yapılan çeşitli istişarelerden sonra heyet, Rektör Yılmaz ile birlikte HKÜ’nün yeni yapılan Akıllı Referans Bina İnovasyon Merkezi, güneş enerji tarlasını, fakültelerini ve kampüsünü gezdi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Elife Ünal’a hediye takdim etti. BÜLTEN