damak tadına düşkün olduğunu belirten Korkmaz, "Burada ithal malı tüketemezsiniz. Gaziantep halkı bu ithal eti yemez. Et konusunda özel bir hassasiyeti var. Hayvanın yetiştiği ortam, iklim burada yetişen hayvanların damak tadını vermez" dedi.

DÜNYANIN EN PAHALI ETİNİ YİYORUZ

Şuanda dünyanın en pahalı etini yediğimizi, et fiyatlarının Avrupa'nın,Amerika'nın çok üzerinde olduğunu belirten Korkmaz şu bilgileri verdi:"Et fiyatlarında Avrupanın, Amerika'nın, Suriye'nin Irak'ın çok üzerindeyiz. Avrupa'nın toplamında ortalama karkas et 2.5-3-Euro arasında. Bizde ise 6 Euro. Amerika'da karkas et 2 dolar civarında. Latin Amerika, Arjantin, Yeni Zellanda, Uruguay, Avustralya, Brezilya'da 1 dolarlar civarında. Bizde ise 10 dolar. "

BESİCİLER ÖLÜM DÖŞEĞİNDE

Devletin ticaret yerine üreticinin önünü açması ve denetleyici görevi yapması gerektiğini dile getiren Korkmaz, "İthal et çözüm değil. Türkiye'de üreticiler besiciler ne olacak? Gaziantep'te şu anda en az 200-250 bin küçükbaş hayvan var. 30-40 bin büyükbaş hayvan var. Ve besicilerin hepsi şu anda can cekişiyor ve hepsi ölüm döşeğindeler, batmanın eşiğine gelmişler, iflas edecekler. Eskiden fiyatlar yüksekken mal almışlar, ellerinde şişmiş ondan sonra girdi maliyetleri çok yüksek, arpanın, samanın kilosu 1 lirayı geçmiş. Herkes ağlıyor" diye konuştu.

81 İLDE SATILACAK

Üretici mağdur durumdayken bir de ithal et getirilmeye başlandığını,bu yetmezmişgibi 81 ilde satılacağını söyleyen Korkmaz, "Yapılması gereken üreticiye denetimli teşvik verilmesi. Direk bu işi yapanlara destek olunmalı.

Bu uygulama mevcut kalan çiftçiyi, üreticiyi besiciyide öldürme hareketi.

Marketlerde pazartesi günü ithal et satışları başlayacak. Bu işi yapan esnaf besici var. Onlar ne olacak? Gaziantep'te dana 25-26 liradır. Devlet 21 liradan satacağım derse bu adam ne yapacak?" dedi.

AYNI TADI VERMEZ

'Marketlerde ithal et satılacaksa besiciyi, üreticiyi desteklemek, zararını süsbanse etmek lazım' diyen Korkmaz, "Aksi halde kasabıda, besiciside batar iflas eder. Çözüm üreticiyi destekleyeceksin ve denetimli teşvik vereceksin. Ondan sonra ucuz mal başüstüne. Aksi halde bunun başarılı olacağını tahmin etmiyorum. Zaten Gaziantep'tede başarılı olacağını düşünmüyorum. Çünkü Gaziantepli anası babası belli olmadığı bir yerden gelen malı yemez tüketmez. Gaziantep bu işin merkezi, iskelesi. Gaziante phalkı damak tadına düşkün bir halk. Damak tadı farklı. Bu konuda Gaziantep'in özel bir hassasiyeti var. Malın yetiştiği ortam, iklim burada yetişen hayvanların damak tadını vermez" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR