Çıkmaz, 11 ayda Antep fıstığının ihracatının 38 milyon 703 bin dolara ulaştığının altını çizdi. Antep fıstığının sadece kuruyemiş olarak tüketilmediğini ifade eden Çıkmaz, başta çikolata sanayi ve birçok tatlının ana malzemesine Antep fıstığının tat verdiğini vurguladı.

GELİŞMELERİ KONUŞTULAR

GAİB Hizmet binasında Abdulkadir Çıkmaz başkanlığında toplanan Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçı Birliği yönetimi, sektördeki gelişmeleri ve ihracatta gelinen noktayı masaya yatırdı. Başkan Çıkmaz, ihracat çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgeden gerçekleştirilen kuru meyve ve mamulleri ihracatında Almanya’nın önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Bu ülkenin toplam ihracatın yüzde 16,4’ünü karşıladığını ifade eden Çıkmaz, “Güneydoğu’dan Almanya’ya 28 milyon 403 bin dolarlık ürün ihracatı yapıldı. Bu ülkeye ihracatın gelecek yıllarda daha iyi yerlere ulaşması için çalışıyoruz” dedi.

KAYISI DA ÖNEMLİ YERDE

Kuru meyve ve mamulleri ihracatında Antep fıstığının önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çıkmaz, 11 ayda Antep fıstığının ihracatının 38 milyon 703 bin dolara ulaştığının altını çizdi. Antep fıstığının sadece kuruyemiş olarak tüketilmediğini ifade eden Çıkmaz, başta çikolata sanayi ve birçok tatlının ana malzemesine Antep fıstığının tat verdiğini vurguladı. İhracatta söz sahibi ürünün ise kuru kayısı olduğunu anımsatan Çıkmaz, 11 ayda bu üründen de 76 milyon 238 bin dolarlık ihracat yaptıklarını ve kuru kayısının ihracattaki payının 43,9 olduğunu sözlerine ekledi. BÜLTEN