Çocukların sobaya attığı yanıcı bir maddenin patlaması sonucu çıkan yangında annenin alevler arasında kalan 2 çocuğundan birini bulup kurtardığı, 2 yaşındaki kızını ise kurtaramadığı öğrenildi. Annenin acısı yürekleri dağladı.

ÇALIŞMA TAMAMLANDI

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi'ndeki bir apartmanın ikinci katındaki Durusoy ailesine ait dairede çıkan yangınla ilgili incelemelerini tamamladı. İtfaiye ekipleri yangının, "çocukların yanan sobanın içine attığı yanıcı bir maddenin patlaması sonucu" çıktığını belirledi.

FERHAT'I KURTARDI AMA

Olay sırasında televizyon izleyen 2 yaşındaki Cemre ve 5 yaşındaki ağabeyi Ferhat Durusoy ile mutfakta yemek yapan anneleri alevlerin arasında kaldı. Ferhat'ı alevlerin arasından kurtarmayı başaran annenin, kızı Cemre'yi kurtarmak için yeniden alevlerin arasına girdiği ancak kızını kurtaramadığı belirlendi.

1 AY ÖNCE EVE TAŞINMIŞLARDI

Dumandan etkilenen anne ve 2 komşusu ise Şehitkamil Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Kurtarma çalışmasının ardından itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kısa sürede söndürdü. Yapılan ilk incelemelere göre, yangının sobadan kaynaklandığı sanılıyor. Ekiplerin sobanın üstünün açık olduğunu tespit ettikleri öğrenildi. Durusoy ailesinin yaklaşık 1 ay önce bu eve taşındıkları ve kiracı oldukları belirtildi.

YEŞİLKENT MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Kaldırıldığı hastanede vefat eden 2 yaşındaki Cemre'nin cenazesi Gaziantep Adli Tıp Kurumunda otopsiye alındı. Otopsinin ardından küçük kızın cenazesi ailesine teslim edildi. Cemre'nin öğle namazını müteakiben Yeşilkent Mezarlığında defnedildi. AA - İHA