Oğlu geçirdiği kaza sonrası engelli olan anne Bircan Yanardağ, fizik tedavi görmesi gereken oğlu için destek, Down Sendromlu çocuğu için evde bakım isteyen Nurten Kandeğer, yıllardır iki zihinsel ve bedensel engelli çocuğuna bakan Ferdan Ateş ile 5 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli çocuğu için Fatma Karayılan, Fatma Şahin'den destek istedi. engelli annesi Tülin Şahin, "Anneler olarak çocuklarımızın daha iyi koşullarda yaşamasını istiyoruz" dedi.

KAZA GEÇİRDİ

20 yaşındaki oğlunun iki sene önce motor kazası geçirdiğini belirten Bircan Yanardağ, oğlunun eski sağlığına kavuşması için sürekli ‘fizik tedavi’ görmesi gerektiğini kaydetti. Yanardağ, “Oğlum, iki sene önce geçirdiği kazada, beyninden darbe aldı. Bu durumda olması bile mucize. Beyni hasar gördüğü için konuşmada, yürümede ve kendi ihtiyacını gidermede zorluk çekiyor” dedi.

FİZİK TEDAVİ YETERSİZ

Fizik tedavinin, yetersizliğinden dert yanan Yanardağ, bu konuda yardım beklediğini söyledi. Yanardağ, “Devlet sene boyunca üç aylık fizik tedavi imkanı sunuyor. Ama ben sürekli özel hakkımı kullanıyorum. Çünkü; devlet servis tahsis etmiyor. Kendi imkanlarımla getirip, götüreceğim aracım yok. Özel merkezlerde, 45 dakikalık tedavi veriliyor. Bu tedavi yetersiz. Kocam inşaat işçisi. Maddi imkansızlıktan dolayı elimizde başka alternatif yok. Tek isteğim oğlumun eski sağlığına kavuşması. Yeterli tedavi alınırsa oğlum iyileşebilir. Fatma Şahin’i, yanımızda görmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

KANDEĞER: “FATMA ŞAHİN’İ YANIMIZDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Down Sendromlu çocuğu için evde bakım isteyen Nurten Kandeğer, “çocuğum istediğim eğitimi alamıyor. Hastaneye gittiğimde çocuğuma, ‘Down Sendromu’ tanısı konuldu. Engelli raporu vermelerine rağmen; engelli raporu düşük olduğundan, çocuğuma bakım parası vermiyorlar. Evde bakım istiyorum vermiyorlar. Şimdi ana sınıfına gönderiyorum ama istediğimiz eğitimi alamıyoruz. Çocuğum geride kalıyor. Öğretmenine bu durumu izah ediyorum. Birebir ders veremeyeceğini söylüyor. Sürekli çabalıyorum aynı zamanda rehabilitasyon merkezine de gönderiyorum. 6 yaşında ama konuşamıyor ve tuvalet ihtiyacını gideremiyor. Bunlar bir engel olmamalı" Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’inin anneler olarak her zaman yanında olduğunu vurgulayan Kandeğer, Fatma Şahin’i yanımızda görmek istiyoruz. Rehabilitasyon merkezlerini gezsin, tanısın, sıkıntılarımızı dinlesin. Onu her daim destekliyoruz” dedi

FERDAN ATEŞ: BİR ANNE OLARAK DESTEK BEKLİYORUZ

Yıllardır iki zihinsel ve bedensel engelli çocuğuna bakan Ferdan Ateş, bir anne olarak sıkıntılar yaşadığını dile getirdi. “Mağdur bir anne olarak Fatma Şahin’e, sesleniyorum” açıklamasını yapan Ateş, “Başkanımız Fatma Şahin’i, çok seviyoruz. Bir anne olarak destek istiyoruz. Yanımızda bulunsa, dertleşsek ve derdimize ortak olsa çok memnun oluruz” diye konuştu.

FATMA KARAYILAN: BİZİMLE BİR SOHBETİ BİLE YETERLİ

Gücümüz yettiğince çocuklarımıza hayat olacağız” diyen Fatma Karayılan, 5 yaşındaki bedensel ve zihinsel engelli çocuğunun, fizik tedavi gördüğünü ve eskisine oranla iyi olduğunu kaydetti: Karayılan, “Fatma Şahin’inin bizimle bir sohbeti bile yeterli” ifadesini kullandı.

TÜLİN ŞAHİN: ENGELLENDİĞİMİZ NOKTALAR OLUYOR

“Engellendiğimiz noktalar oluyor” şeklinde konuşan Tülin Şahin, şunları söyledi: “anneler olarak çocuklarımızın daha iyi koşullarda yaşamasını istiyoruz. Şu an oğlum 28 yaşında. 10 yaşından beri fizik tedaviye geliyoruz. Rehabilitasyon merkezlerimiz iyi ama yetersiz. Haftada iki gün 1 saat tedavi görüyoruz. Çoğu yerlerde engellendiğimiz durumlar oluyor. Maddi bir destek alamıyoruz. Ben oğlumu, kolundan tutup yürütüyorum.” Ayşegül BAĞCI