Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ projesi kapsamında anneler diplomalarını aldı. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle anneler diplomalarına kavuştu. Törene; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Cahit Bağçı, Mütevelli Heyet Baş Danışmanı Songül Kalyoncu, anneler, eşleri ve çocukları katıldı. Törene çocukları ve eşleriyle katılan annelerin heyecanlı oldukları gözlerden kaçmadı.

ANNELİK BÜYÜK BİR VARLIK

Tören öncesi açıklamada bulunan Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, “Annelik hakikaten büyük bir varlık. Saygıya, hürmet, iltifata, itibara aklınıza ne kadar kelime gelirse hepsine layık olan anneler. Bir memleketin kalkınması için bir memleketin ileriye gitmesi için çağ atlaması için anneler bilgiliyse anneler kültürlü ise anneler hakikaten fedakar ve tahsilli ise o memleketin önünde hiçbir engel olamaz ve hiç kimse duramaz” ifadelerini kullandı.

İYİ OLMAK ÖNEMLİ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ise şunları söyledi: “Eğitim, öğretimde çok iyi olmak için çok ciddi gayret gösteriyoruz. Üniversite, sanayi işbirliğinde iyi olmaya çalışıyoruz. Sosyal sorumluluk projeleri de yapmaya çalışıyoruz. Bir ay süre içinde ciddi bir eğitim aldınız kolay bir süreç değildi çok başarılı oldunuz. Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan memnun olduk. Bundan sonra başka projelerle sizlerle karşılaşacağımızı ümit ediyorum. Bundan önce çocuk üniversitesi projesini hayata geçirmiştik. İki dönem mezun verdik. Sosyal sorumluluk kapsamında bu faaliyetleri devam ettirmeye çalışacağız.” Yapılan açıklamalar sonrası annelere diplomaları verildi. Diploma töreni sonrası anneler keplerini havaya atarak kutladı. HABER MERKEZİ