Özel Sanko Okulları’nda düzenlenen törenle, Çanakkale Zaferi’nin 99. yıl dönümü kutlandı. Okulun İngilizce öğretmeni Heather Guilfoyle, Savaş esnasında Türk askerlerinin yaptığı insanı yardımların örnek oluşturduğunu söyledi.

Guilfoyle bir Avusturalyalı olarak duygularını paylaştığı konuşmasında, Gelibolu’nun sadece Türk insanları için değil, evlerinden kilometrelerce uzağa gelip hiç bilmedikleri, tanımadıkları insanlarla savaşmak zorunda kalan Avusturalyalılar için de önem taşıdığını söyledi.

ONUR DUYUYORUM

Guilfoyle, şöyle devam etti: "Savaş insanların kendi isteği değildir. Bizler kardeşiz ve hepimiz biriz. Bunu en güzel Mustafa Kemal Atatürk bu memleketin toprakları üstünde kanlarını döken kahramanlar, ‘burada dost bir vatanın toprağındasınız huzur ve sükun içinde uyuyunuz’ diyerek dile getirmiştir. Atalarımızın nedenini bile bilmeden savaşmak zorunda kaldığı bu ülkede bir öğretmen olarak bulunmaktan onur duyuyorum.”

KÖYLÜOĞLU: MİNNET VE SAYGIYLA ANIYORUM

Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, yaptığı konuşmada, “Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını toprağımız yapan, bayrağı bayrağımız, özgürlüğü özgürlüğümüz yapan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Çanakkale savaşının zor şartlarda kazanılan bir yiğitlik destanı olduğunu vurgulayan Köylüoğlu, top ve tüfekle kazanılan zaferlerin günümüzde teknoloji savaşlarına dönüştüğünün ve kazanan olmanın üretken olmaktan geçtiğini ifade etti.

ALKIŞLANAN GÖSTERİ

Konuşmaların ardından, veli ve öğretmenlerden oluşan koro günün anlam ve önemini belirten türküleri seslendirdi. Sahnede performansları ve kostümleriyle göz dolduran öğrenciler, müzik eşliğinde oratoryo sergiledi. HABER MERKEZİ