Angora Halı dan yapılan açıklama şöyle:

NGORA HALI KONKORDATO BASIN DUYURUSU

Kurulduğumuz tarihten itibaren Türk halı sektörünün standartlarını yükselt- meyi hedefleyen, müşteri memnuniyetini ilke edinen kalitede ve yenilikçilikte sürekliliği ön planda tutan şirketimiz son dönemde piyasalarda yaşanan nakit akışı sıkışıklığı, TL’de yaşanan aşırı değer kaybının piyasa faizlerini öngörülebilir düzeyin çok üzerine çıkarması sebebiyle şirketimiz, kısa vadeli ödemelerde sıkıntı yaşamaya başlamıştır. Bu süreç, ticari faaliyetlerimizi de etkiler hale gelmiştir.

Piyasa koşullarına uyum sağlamak adına, mevcut ödeme yapımızda sürdürülebilir değişikliklere gitmek, bazı tedbirler almak ve yasal süreçleri devreye koymak adına Yönetim Kurulu kararı ile yeniden yapılandırma sürecini başlatmış bulunmaktayız. Bu doğrultuda 12.11.2018 tarihi itibariyle ,yetkili Asliye Ticaret Mah- kemesine yapılan konkordato talebimiz gereğince, mahkemece tedbir kararı alınmıştır.

Yeniden yapılandırma sürecimizin temel amacı müşterilerimizin, tedarikçilerimizin,bayilerimizin ve çalışanları- mızın haklarını korumaktır. Bu süreci, sektördeki yenilikçi vizyonumuzu ve halı modasının oluşmasındaki öncü rolümüzü koruyarak ve markamızı ve müşteri memnuniyetimizi daha da ileriye taşı- yarak sonlandıracağımıza inancımız son- suzdur.

Değerli müşterilerimizin, tedarikçile- rimizin ve bayilerimizin sıkıntı yaşamaması amacıyla başlattığımız bu yeniden yapılandırma bilgisini tüm kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşıyoruz. Geçici süreli bu durumu başarıyla ve el birliği ile geride bırakacağız. Anlayışınız ve destekleriniz için teşekkür ederiz.