Standı ziyaret eden vatandaşlarla tek tek ilgilenen Özel Gaziantep Anka Hastanesi sağlık çalışanları diyabet, diyabetin belirtileri, diyabetten korunma yöntemleri ve metabolik cerrahi konusunda ziyaretçilere bilgiler verdi. Standı ziyaret edenlere ayrıca bilgilendirme broşürleri de dağıtıldı.

Diyabetin tüm dünyada en önemli sağlık problemlerinden biri olduğuna dikkat çeken Özel Gaziantep Anka Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Olcay Arıcı, özellikle belirtileri genellikle yavaş ortaya çıkan tip 2 diyabetin tedavi edilmez ise ölüme bile yol açabileceğini belirtti.

CERRAHİ YÖNTEMLERVAR

Tip 2 diyabet hastalığında en etkili tedavinin metabolik cerrahi yöntemi olduğunu söyleyen Op.Dr. Arıcı şu bilgileri verdi:” Şeker hastalığının tedavisinde beslenme şekli değişikliği ve ilaç kullanımı yetersiz kalabilirken, insülin tedavisi de hastalığa geçici çözümler sunmaktadır. Oysa metabolik cerrahi yöntemi ile hastalık kalıcı olarak tedavi edilebilmektedir. Ameliyat sonrası hem hastalıktan hem de mahkum oldukları ilaç ve insülinden kurtulan hastaların yaşam kaliteleri artmaktadır" dedi.