Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun iş birliğinde hayata geçirilecek sistem ile vatandaşlar cep telefonları ya da bilgisayarlardan ambalajlı suların kaynağından kalite özelliklerine, damacanın kaç kez kullanıldığından son kullanım tarihine kadar pek çok bilgiye ulaşabilecek.

KURUM OLARAK YÜRÜTÜLECEK

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanı Dr. Hüseyin İlter, ambalajlı suların takibi konusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Suyun hayatın önemli bir parçası, vazgeçilmezi olduğunu belirten İlter, vatandaşlara suyu sorunsuz ulaştırmak için kurum olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

ONLİNE TAKİP YAPILACAK

Türkiye genelindeki 300'ün üzerinde ambalajlı su markasına yönelik illerde ve merkezlerinde denetmenlerin sıkı denetimler yaptığını ifade eden İlter, şu değerlendirmede bulundu: "Ambalajlı suların elektronik ortamda takibi için yaklaşık 3 yıl önce bir proje başlattık. TÜBİTAK ile projeyi belirli bir noktaya getirdik. Şimdi bir merkezi yazılım konusu var ihale aşamasında. Tamamlandıktan sonra sistemimizi, hayata geçireceğiz. Tüm firmaların içerisinde bu sistemin kurulması için isteyeceğiz" AA