Legia Varşova'yı yakından tanıyan Kaan Bora'nın yazısı şöyle:

Gaziantepspor Minsk engelini geçip, Avrupa Ligi'nde adını bir üst tura yazdırdı. Ancak şimdi karşılaşacağı Legia Varşova, elediği rakibinin çok üzerinde bir takım. Kırmızı-Siyahlılar bu turda kendilerini aşmak zorunda..

Türkiye'yi Avrupa Ligi'nde temsil eden üç takımdan yola en erken çıkanı Gaziantepspor önündeki ilk engeli geçti. Deplasmandaki 1-1'lik beraberliğin ardından evinde elde ettiği 4-1'lik skorun avantajıyla ismini üst tura yazdıran Kırmızı-Siyahlılar'ı şimdi çok daha zorlu bir rakip bekliyor: Legia Varşova... Polonya temsilcisi, hem kadro kalitesi hem futbol geçmişi hem de tecrübesi açısından Beyaz Rus ekibinin çok üzerinde bir takım... Kafkas'ın öğrencilerinin, bu turu geçmesi için Minsk karşısındaki performanslarını aşıp, geçen sezonun ikinci yarısının büyük bölümünde herkesin beğenisini kazandıkları futbola yaklaşmaları gerekiyor. İlk maçta tabir yerindeyse rakibin elinden kurtulan Gaziantepspor'un, sahasındaki farklı galibiyeti kimseyi aldatmasın. Wagner'in golüne kadar elenme tehlikesini yaşayan Kırmızı-Siyahlılar, müthiş şutun gole dönüşmesiyle rahatladı. Bu golden sonra rakibin çözülmesiyle tur geldi.

ÇOK ATEŞLİ TARAFTARLARI VAR

Ancak burada Antep'in evinde oynayacağı ilk karşılaşma çok belirleyici olacak. Çünkü arkasında çok ateşli bir taraftar topluluğu bulunan Legia Varşova ile Polonya'da 'gerçek bir deplasmana' çıkacaklar. İlk maçtan avantajlı bir skor elde etmeleri onları her açıdan rahatlatır. Polonya futbolunun en köklü kulüplerinden olan Yeşil-Beyazlılar son yıllarda ortalıkta pek görünmeseler de Gaziantep'in üzerinde bir Avrupa tecrübesine sahipler. Geçen sezon Polonya Kupası'nı kazanan Legia'nın kadrosundaki en kariyerli oyuncu Ljuboja... PSG, Stuttgart ve Hamburg formaları giyen Sırp forvetin yanısıra Portekizli sağ kanat oyuncusu Manu ile İspanyol savunmacı Ventura dikkat edilmesi gereken isimler. Tabi teknik direktör Skorza'ya Gaziantepspor hakkındaki en kapsamlı bilgileri aktarack kişi geçen sezon Ankaragücü forması giyen Zewlakow olacaktır.